Roofs 2007-02-33 Nieuwslijn

Esha lanceert Earth Recovery Open Platform
Na ruim een jaar ontwikkeling en onderzoek introduceerde Esha Group op de Internationale Bouwbeurs te Utrecht de kick-off van het Project E.R.O.P., dat staat voor “Earth Recovery Open Platform”. E.R.O.P. stimuleert een voorwaartse open dialoog tussen alle betrokken partijen binnen de gebouwde omgeving rondom klimaatverandering en duurzaamheid. In dit kader is ingegaan op “Dak Transitie” en “Weg Transitie” in functie van de thema’s Luchtkwaliteit, Energie Transitie, Waterbeheer en Veiligheid. Op de Bouwbeurs werd inzicht gegeven in “Fase 1”, met het voornemen constant te blijven ontwikkelen rondom duurzaamheid.

 

PERSONALIA

Verder Heat Technology
Recent is het verkoopteam van Verder Heat Technology in Vleuten verder versterkt door Riet Klabbers. Klabbers was al 27 jaar werkzaam bij het bedrijf als logistiek medewerker, sinds kort is zij ook aan de slag gegaan als verkoopassistent. Naast enkele administratieve taken zal zij ook een belangrijk deel verkoopondersteuning voor haar rekening nemen.

Iko Insulations
Iko Insulations heeft per 1 januari 2007 Bert Declerck aangesteld als Sales en Marketing Manager Benelux Building Insulations. Hij is in deze functie verantwoordelijk voor de promotie van de Enertherm isolatieproducten bij diverse doelgroepen. In zijn vorige functie heeft hij ruimschoots ervaring opgedaan in de isolatiesector.

Nieuwe rayonmanagers EcoTherm b.v.
Per 1 november is Danny Coenradi in dienst getreden als rayonmanager bij EcoTherm b.v. Hij zal verantwoordelijk zijn voor het rayon Zuid-West Nederland. Voor de regio Oost Nederland is David Braam per 13 november 2006 in dienst getreden als rayonmanager. Hij vervangt met ingang van 1 maart 2007 Hans Harbers, die dan zijn pensioensgerechtigde leeftijd bereikt.

 

Lasautomaat Esha wint Nederlandse Bouwprijs
Tijdens het Gala voor de Nederlandse Bouw, op 5 februari 2007 in het Beatrixtheater in Utrecht, is de Lasautomaat die de Esha Group eind vorig jaar introduceerde in de categorie ‘Materiaal’ bekroond met de Nederlandse Bouwprijs. Het bedrijf kreeg de onderscheiding voor een volledig automatisch lasapparaat voor het lassen van overlappen van dakbedekking. Zie voor meer informatie Roofs 11-2006.

 

RSS gecertificeerd volgens hoogste norm
Zoals bekend is het RSS systeem voor hellende daken gecertificeerd volgens de Europese norm NEN-EN 13374 klasse A-B. Naar aanleiding van diverse vragen uit de Europese markt heeft men het RSS systeem door het gerenommeerde certificeringinstituut Aboma+ Keboma laten keuren volgens de hoogste Europese norm NEN-EN 13374 klasse C. Het RSS systeem voor hellende daken is momenteel gecertificeerd volgens de hoogste veiligheidsnorm.

 

Energiewinning uit valbeveiliging
Oranjedak introduceerde tijdens de Bouwbeurs het NRG-Guard, een permanente valbeveiliging waarmee men op duurzame manier energie kan winnen. Het systeem is gebaseerd op dezelfde warmtewisselaars als die in het Energiedak worden toegepast. Het buizensysteem is in de zwarte lamellen van het hekwerk verwerkt. In een vervolgartikel zal Roofs hier nader aandacht aan besteden.

Nieuwe leden Dakgroep 90
Per 1 januari 2007 traden er twee bedrijven toe tot de Coöperatieve
Vereniging 'Dakgroep 90' UA.  De nieuwe deelnemers zijn:  Caspers Dakwerk B.V. uit Joure en Dakaccent Nederland B.V. uit Oisterwijk. 

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestand.

  Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam