Roofs 2006-01-39 Nieuwslijn

AG Plastics lanceert een nieuw serre- en verandadaksysteem

AG Plastics lanceert een nieuw serre- en verandadaksysteem: Climalite, de nieuwe generatie kunststof dakpannen en de terrasplanken en sidings van Eco-profil houtcomposiet. Het gaat hier om een fraaie terrasoverkapping in kwalitatief materiaal. De zelfdragende aluminiumprofielen worden geleverd in een complete set, met handige montagehandleiding. Ze zijn onderhoudsarm en duurzaam, en in alle kleuren verkrijgbaar.

De nieuwe dakpan weerstaat probleemloos temperaturen van -30 tot +50°C. Door de natuurlijke steenkorrels warmt het materiaal veel minder op dan andere dakpannen. De pan dempt geluid en isoleert zodanig, dat men bij een goed geventileerde onderbouw geen dampscherm nodig hebt. Het kunststof dak is prima beloopbaar en behoudt altijd zijn oorspronkelijke vorm. Algen krijgen er geen vat op, corrosie al evenmin, ook bij pannen die nagezaagd of geslepen zijn. De nieuwe Thor & Thyr terrasplanken en de Fryg sidings in houtcomposiet is een onderhoudsvrij recyclageproduct dat de voordelen van hout combineert met die van kunststof. Door de speciale samenstelling nemen de terrasplanken geen water op.

SolaMaster valt onder E.I.A. regeling

Inpandige vertrekken waar nauwelijks of geen daglicht kan komen, zoals een donker kantoor, magazijn, gang, toiletgroep of winkelruimte kunnen nu snel, en zonder grote bouwkundige aanpassingen worden veranderd in aangename vertrekken met ‘natuurlijk’ daglicht.

Het systeem bestaat uit een kleine, bolle lichtkoepel die op ieder daktype ( plat of hellend ) kan worden gemonteerd, het licht bundelt om het vervolgens via een reflecterende (verstelbare) tube naar de gewenste ruimte te transporteren waar het licht via een ronde of vierkante plafonnière wordt verspreid. De systemen zijn nu ook opgenomen in de EPN voor utiliteitsgebouwen. Dit betekent dat gebouwen waar het Solatube & SolaMaster systeem wordt toegepast een lagere EPC krijgt. Voor bedrijven, stichtingen en instellingen is subsidie beschikbaar voor aanschaf en installatie van deze systemen. Het systeem wordt geleverd door Rieder Bouwspecialiteiten te Huizen.

Eerste keurmerk IVDV verleend

Het dak van Domplein 4 en 5 is veilig. Het Instituut voor Dakveiligheid (IVDV) gaf op 12 december het eerste keurmerk IVDV van Nederland voor dakveiligheid af voor het dak. De gemeente Utrecht is beheerder van het pand en heeft zich ingespannen om het dak volledig  volgens Arbonormen veilig te maken. De gemeente heeft hiervoor permanente valbeveiliging aangebracht en diverse daktoegangen aangepast. Daarnaast is er in een procedure beschreven hoe er veilig op de daken gewerkt kan worden. Om er zeker van te zijn dat het veiligheidsniveau gehandhaafd blijft heeft de gemeente besloten om het Keurmerk IVDV aan te vragen. Het IVDV zal jaarlijks toetsen of de maatregelen nog steeds voldoende zijn voor het borgen van veilige arbeidsomstandigheden tijdens het uitvoeren van werkzaamheden aan de daken. Het Keurmerk fungeert als een onafhankelijk signaal, voor alle belanghebbende partijen die zich op een dak begeven, dat aan alle veiligheidseisen wordt voldaan.

Consolidated Nederland wint  ‘Vestia Kwaliteitsprijs Planmatig Onderhoud 2005’

Volledig verrast heeft vestiging Bleiswijk van Consolidated Nederland de ‘Vestia Kwaliteits­prijs Planmatig Onderhoud 2005’ in ontvangst mogen nemen. Een prijs die jaarlijks wordt uitgekeerd door Vestia Zoetermeer. Dat Consolidated daarbij ook nog eens aantekende voor de hoogste score ooit (een 8,9) was natuurlijk helemaal bijzonder.

Traditiegetrouw reikt Vestia Zoetermeer aan het einde van het jaar de ‘Vestia Kwaliteits­prijs Planmatig Onderhoud’ uit. Aannemers van Vestia Zoetermeer worden gedurende het gehele jaar gevolgd en beoordeeld. De score van de aannemers wordt gemeten aan de hand van negen criteria. Criteria zoals ‘Houdt de aannemer zich aan afspraken?’, ‘Meldt hij het werk tijdig gereed?’ en ‘Hoe is de kwaliteit van zijn werk?’ zijn enkele voorbeelden. Opvallend dit jaar was de sterke verbetering van de prestaties van aannemers ten opzichte van vorig jaar. Er werd namelijk een gemiddelde gescoord tussen de 7 en de 7.5 en dat is erg goed, aldus Vestia. De prijzen worden uitgereikt in twee categorieën: planmatig en niet-planmatig onderhoud.

AGENDA

Dakontmoetingsdagen 2006:
 24-26 januari 2006, Evenementenhal Gorinchem. Info: www.dakontmoetingsdagen.nl

Rietdekdagen 2006:
27-28 januari 2006, Verhoek Riethandel, Genemuiden.

VSK 2006:
30 januari – 3 februari 2006, Jaarbeurs Utrecht. Info: www.vsk.nl.

Dach und Wand 2006:
15-18 februari 2006, Koelnmesse, Keulen (D). Info: www.dach-wand-koeln.de

ESEF 2006:
14-17 maart 2006, Jaarbeurs Utrecht. Info: www.esef.nl

Bouwbeurs Zuid-Nederland:
13-16 maart 2006, Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch

Innovatiegala Architect ’06: 29-30 maart 2006,
World Trade Centre, Rotterdam. Info: www.architecteninnovatie.nl.

BouwRAI 2006:
4-7 april 2006, Amsterdam RAI. Info: www.bouwrai.nl

PERSONALIA

Nieuwe medewerkers Single-Ply Systems BV

Per 1 november 2005 is de heer Fred Kieboom in dienst getreden bij SPS Single-Ply Systems BV in Den Bosch als Project Manager Nederland. Hij is mede verantwoordelijk voor verdere uitbouw van de hoofdproductgroepen Rhenofol PVC, Rhepanol PIB en Ecoseal EP. De laatste 12 jaar heeft Fred Kieboom veel dakervaringen opgedaan als accountmanager vlakke daken bij CRHrm. Tevens is per 1 september 2005 vanwege uitbreiding van projectactiviteiten Suzanne Drost als Project-Assistente in dienst getreden.

Mawipex verwerft distributeur­schap producten Rubberfuse

Mawipex B.V. en Mawipex B.V.B.A. (België) hebben vanaf 1 december 2005 het importeurschap verworven van de producten van Rubberfuse voor de Nederlandse respectievelijk Belgische markt. De producten worden reeds gedurende 10 jaar verkocht onder de naam Rubberfuse. Rubberfuse is een TPO (thermoplastische polyolefine) waarvan reeds meer dan 6 miljoen meter is verlegd in Europa op projecten waarbij de factoren duurzaamheid, brandveiligheid en milieuvriendelijkheid een belangrijke rol spelen.

Kenmerkend voor Rubberfuse zijn de milieuvriendelijkheid en de lange levensduur. Het product is verkrijgbaar in alle kleuren en kan zonder open vuur worden ver­werkt; naden en details zijn föhnbaar. Voor de verwerking zijn verder weinig accessoires nodig. Rubberfuse bevat geen weekmakers en het materiaal is blijvend elastisch. Alle attesten, waaronder CTG en ATG, zijn voor het product beschikbaar.

Mawipex levert de producten uit voorraad en heeft alle kennis en ervaring in huis voor een gedegen advies. Eveneens worden in eigen beheer opleidingen en demonstraties verzorgd voor (potentiële) verwerkers, architecten en opdrachtgevers.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestand. Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam