Roofs 2006-01-06 Laatste ontwikkelingen dakenbranche op Dakontmoetingsdagen 2006

Van 24 tot en met 26 januari 2006 wordt in de Evenementenhal in Gorinchem de tweede editie van de tweejaarlijks dakenbeurs Dakontmoetingsdagen georganiseerd. Naast de full service beurs worden tal van activiteiten georganiseerd, zoals een lezingenprogramma, een demoplein, diverse symposia en een feestavond met verschillende prijsuitreikingen. In dit artikel een overzicht van de activiteiten, gevolgd door presentaties van de exposanten op de beurs.

De full service formule, volgens welke de Dakontmoetingsdagen wordt georganiseerd, mag inmiddels bekend worden verondersteld. De beurs is alleen toegankelijk voor genodigden en de gasten van de exposanten zullen als VIP worden ontvangen, met gratis parkeergelegenheid en gratis te eten en te drinken met bediening op de stand. Het gaat erom een ideale omgeving en sfeer te creëren voor het zaken doen, dus: niet de kwantiteit van het bezoek staat voorop, maar de kwaliteit. Op het demoplein, die op de beursvloer staat opgesteld, kan men de gehele dag getuige zijn hoe de nieuwste machines en methoden worden gedemonstreerd.

Recente ontwikkelingen binnen de dakenbranche (denk alleen maar aan de recente dakinstortingen) maken het noodzakelijk bij een aantal onderwerpen langer stil te staan.  Op deze editie van de Dakontmoetingsdagen zullen dan ook een groot aantal actuele onderwerpen worden behandeld via lezingen en congressen. Zo zullen er symposia worden georganiseerd rond het instorten van platte daken als gevolg van wateraccumulatie of sneeuwbelasting; het gevaar van straling van GSM- en UMTS-antennes voor de gezondheid en de verschillende aspecten en discussies rond valbeveiliging. Daarnaast verhaalt directeur Rico van Selst van INTRON over de kansen die er liggen voor de dakenbranche op het gebied van productinnovatie en coördinator van de SBD Jos van der Borgt zet verschillende aspecten van het personeelsbeleid uiteen. Het volledige lezingenprogramma vindt u in de bijsluiter die met deze Roofs is meegestuurd.

 

Prijsuitreikingen

De gala-avond Nacht van het Dak, op woensdag 25 januari, is het enige echte gala van de dakenbranche en belooft een waar spektakel te worden. Op deze gala-avond kunt u met uw partner in een feestelijke ambiance onder het genot van een hapje en een drankje met uw collega’s bijpraten.

Tijdens de Nacht van het Dak zullen diverse prijsuitreikingen plaatsvinden. De Golden Roofy Award zal worden uitgereikt aan de adverteerders in het vakblad Roofs met respectievelijk de beste en de meest originele advertentie. Ook zal de DakAward 2006 worden toegekend aan het project waar door samenwerking een beter dak tot stand is gekomen. Elders in dit blad zullen de nominaties voor de DakAward bekend worden gemaakt.

Exposanten van de Dakontmoetingsdagen presenteren hun noviteiten en activiteiten op de volgende pagina’s in de beursspecial.

 

 

Afast BV: Roofrunner en Centrix

Afast BV, producent en distributeur van bevestigingsmaterialen zal op de Dakontmoetingsdagen aanwezig zijn met o.a. twee innovatieve machines / bevestigingssystemen;

De Roofrunner: de eerste volautomaat waarmee standaard bevestigers en drukverdeelplaten kunnen worden verwerkt.

Het Centrix Electro Bonding™  Systeem: een bevestigingssys­teem om kunststof dakbedekkingen te bevestigen op basis van inductietechniek.

In de stand en op het demo plein zullen deze systemen worden gedemonstreerd. Daarnaast zullen de medewerkers u te woord staan met al uw mogelijke vragen op het gebied van  mechanisch bevestigen en de benodigde hulpgereedschappen.

 

Standnummer J-108

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Altena Dak- en Gevelmaterialen BV toont assortiment

Altena Dak- en Gevelmaterialen BV, leverancier van producten voor vlakdakmaterialen, zal op deze beurs de volgende producten tonen.

Famoplan E : Een APAO dakbaan die geschikt is voor alle bitumineuze daksystemen met een hoge levensduurverwachting, volledig krimpvrij (0,00%).

Famogreen RET  : Een wortelwerende bitumineuze dakbaan t.b.v. vegetatiedaken en door de besparing van de kleigranulaat een lichtgewichtoplossing voor vegetatiedaken. Hierdoor ook geschikt voor renovatiedaken.

Kedge ankerpunten : Dit veiligheidsankerpunt wordt bevestigd aan de dakbedekking. Hierdoor zijn doorboringen niet noodzakelijk en ontstaan geen extra koudebruggen en is er geen kans op lekkages.

 

Standnummer B-104

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Anjo: aluminium producten

Anjo ontwikkelt, produceert en levert verschillende aluminium producten voor de daktechnische groothandel en dakenbranche. De productlijnen zijn:

•          platdakontluchtingen;

•          hemelwaterafvoeren;

•          windgedreven ventilatoren;

•          rookgasafvoeren;

•          doorvoeren mechanische ventilatie.

 

Standnummer E-103

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Bauder BV: complete dakopbouw

Bauder BV levert verschillende producten voor de complete dakopbouw, waaronder: prefab geïsoleerde dakconstructies, PIR isolatie voor plat en hellend dak, PIR afschotplaten, diverse APP, SBS en kunststof dakbanen, dampremmende lagen, systemen voor daktuinen, dakrandprofielen, etc.

 

Standnummer C-111

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Ben Roos Dakbedekking

Ben Roos Dakbedekking is een dakdekkerbedrijf met vestigingen in Bodegraven en Ridderkerk. Specialiteiten van het bedrijf zijn o.a. afschotverbetering, onderhoud en opplussen. Het bedrijf is erkenninghouder van BiiG dakbedekking.

 

Standnummer J-101

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Brouwers Zink: Falzinc

Brouwers Zink is reeds 20 jaar groothandel in zink, lood, koper en gootbeugels en is gevestigd in Maasmechelen (B) en Breda. Het bedrijf is gespecialiseerd in het maken van maatwerk. Van goten, felsdaken en roevendaken tot speciale plakplaten en ornamenten.

Voor het vervaardigen van deze maatwerkproducten beschikt het bedrijf over de nieuwste en meest geavanceerde machines. Ook een volledig assortiment van standaardproducten, zoals mastgoten en regenwatersystemen, alsmede diverse soorten handgereedschappen zijn standaard op voorraad. Buiten het leveren hiervan heeft Brouwers Zink ook een ondersteunende afdeling voor technisch advies.  Het bedrijf zal op de dakontmoetingsdagen de praktijk in beeld brengen, d.w.z. dat men op de stand dagelijks een demonstratie geeft hoe men een compleet dak, een dakkapel, of de gevel met zink, koper, aluminium en/of RVS kan bekleden. Bezoekers kunnen alle vragen en/of problemen hieromtrent bespreken met de medewerkers.

Tevens brengt men de Falzinc onder de aandacht. Dit is eigenlijk aluminium met een zinken look-a-like.

 

Standnummer D-110

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Cento BV: dakbestrating 

Cento BV verzorgt bestrating op niveau, voor het dak levert het bedrijf dakterrassen, parkeerdaken, daktuinen, etc. Het hele proces van verkopen, ontwerpen, renoveren, aannemen, uitvoeren, garanderen en onderhouden heeft het bedrijf in eigen hand. Het bedrijf levert o.a. de volgende merken:

Cento-cross, Kruisstuk in diverse formaten

Cento-drain, Drainagemat voor daktuinen

Cento-granit, Graniet in diverse uitvoeringen

Cento-lock, Tegeldrager die de cento tegels fixeert

Cento-lux, Lichtgewicht tegel (40x40 cm) in diverse uitvoeringen

Cento-marble, Marmer in diverse uitvoeringen

Cento-plot, Verstelbare tegeldrager voor hout en beton

Cento-Solid, Massieve tegel in diverse diktes, afmetingen en uitvoeringen

Cento-Tegeldetectie, Inbraakdetectie geintegreerd onder Cento tegels

 

Standnummer F-107

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

De Nederlandse Dakdekkers Associatie (NDA)

De NDA is in 1981 opgericht door een aantal vooruitstrevende dakdekkersbedrijven. De NDA ontplooit een groot aantal activiteiten op het gebied van inkoop, marketing, ontwikkeling en techniek. De individuele leden zijn dakdekkersbedrijven die tekenen voor gegarandeerde kwaliteit en service. Zij zijn gericht op het voortdurend verbeteren van producten, vakmanschap en toegepaste technieken.

NDA stelt zich ten doel de belangenbehartiging en de dienstverlening van de aangesloten ondernemingen te bundelen om vanuit dit collectief krachtiger te kunnen optreden. De aangesloten bedrijven houden zich bezig met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van daken.

 

Standnummer C-110

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

DGI Dak & Gevel Ingenieurs: platte daken zijn niet betrouwbaar en onveilig?

Daken en vooral platte daken zijn actueel in het nieuws. In de zomer van 2005 met dakinstortingen door wateraccumulatie en stormschade en nu in de winter door sneeuwinstorting. Daarnaast is er de gecompliceerde problematiek rond het al dan niet treffen van voorzieningen voor het veilige gebruik van daken.

Dat een dak ook waterdicht en goed isolerend moet zijn, lijkt bijna ondergeschikt. De bij DGI Dak & Gevel Ingenieurs aanwezige expertise geven opdrachtgevers de zekerheid dat daken goed functioneren en geen kopzorg geven. Een gedegen advies vormt de basis van een duurzaam veilig dak, aansluitend op voorschriften uit normen en bouwregelgeving, dakontwerp en uitvoeringsrichtlijnen. Vertaald in een bestek of technische omschrijving, toetsbaar op kwaliteit. Kwaliteitsbewaking, zowel tijdens de uitvoeringsfase als beheersfase is noodzakelijk om de afgesproken kwaliteit te controleren en te waarborgen. Zorgvuldige werkbegeleiding en/of directievoering leiden tot een aantoonbare kwaliteitsverbetering en een duurzaam goed dak. Schade-expertise zal helaas echter noodzakelijk blijven zolang goed advies ontbreekt en kwaliteitsbewaking achterwege blijft.

Bezoek ons op onze stand, waar u zich kunt informeren over de mogelijkheden van advisering en kwaliteitsbewaking. DGI zal haar visie presenteren op het recente daknieuws en oplossingen aanreiken. Vergeet niet te vragen naar de DGI®TRD Totaal Registratie Dak methodiek, waarmee compleet, onafhankelijk en objectief inzicht wordt gegeven in de status van daken.

 

Standnummer C-106

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Drain Products introduceert het Permavoid Roofsysteem

Het Permavoid Roofsys­teem is ontwikkeld als lichtgewicht funderingsconstructie met groot waterbergend en afvoerend vermogen, een hoge druksterkte en geringe inbouwhoogte. Om te voldoen aan verkeersklasse 45 kan het systeem volstaan met 13 cm dekking en zorgt het ook bij een geheel horizontaal vlak voor voldoende afvoercapaciteit. De totale hoogte van het systeem bedraagt, incl. klinker en vlijlaag, 20 of 28 cm (afhankelijk van de toe te passen Permavoid units).

De Permavoid units zijn standaard verkrijgbaar in 7.5 en 15 cm hoog en wegen respectievelijk 6 en 12 kg per m². Om het systeem te completeren is er een dakkolk van 28 cm hoog incl. zandvang en een “lijn”goot met ingebouwde olie afscheider ontwikkeld. Deze aanvullende producten dragen bij tot de waterkwaliteit van het afgevoerde hemelwater en voorkomen verdere vervuiling van het grond- en/of oppervlaktewater. Het systeem zorgt voor behandeling van het regenwater aan de bron, daar waar het valt.

 

Standnummer E-104

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

EcoTherm: compleet assortiment

Met de HR isolatie van EcoTherm is de beloopbaarheid van het dak optimaal gewaarborgd. Het soortelijk gewicht van PIR dat wordt toegepast ten behoeve van platte daken is erg laag. Daar komt bij dat het product wordt geleverd in compacte en handelbare pakketten. Daardoor wordt er aanmerkelijk bespaard op kraan- opslag- en transportkosten. Ook in Arbotechnisch opzicht is het lichte gewicht gunstig. Bovendien wordt de constructie minder belast.

Alleen al voor het platte dak biedt EcoTherm meerdere producten die volledig zijn afgestemd op de specifieke omstandigheden en vraagstukken die zich daar voordoen, zoals:

•          Vapotherm XR

Deze plaat is gebaseerd op PIR schuim en standaard afgewerkt met een alu meerlagen complex. Deze isolatieplaat is bijzonder geschikt voor renovatietoepassingen. Met een dikte van 70 mm haalt men minimaal een RD-waarde van 3,00 (m².K)/W.

•          Vapotherm BG

De Vapotherm BG isolatieplaat, een PIR hardschuim isolatieplaat met aan twee zijden gebitumineerd glasvlies, is al jaren een begrip in de dakmarkt. De plaat is leverbaar van 30 t/m 120 mm met een standaard plaatafmeting van 600 x 1200 mm.

Beide producten zijn voorzien van een KOMO-attest-met-productcertificaat CTG 037.

 

Standnummer D-102

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Euro Aluminium: kennis van zaken en snelle levertijden

Euro Aluminium is leverancier van aluminium en stalen bouwproducten. Het leveringsprogramma bestaat onder meer uit dakproducten, bouwprofielen, waterslagen, etc. Het uitgebreide assortiment maakt Euro Aluminium een belangrijke partner voor bouwend en dakdekkend Nederland.

Men beschikt over een team van specialisten dat naar de wensen van haar relaties weet te luisteren en tot het uiterste zal gaan om deze te verwezenlijken. De speerpunten van het bedrijf zijn verder de snelle en betrouwbare levertijden voor uitvoeringen in blank aluminium maar ook in Ral kleur gemoffelde of geanodiseerde uitvoeringen. Met name op het gebied van specifieke producten voor dakafwerking heeft Euro Aluminium BV een breed scala aan producten.

 

Standnummer J-108

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Falnim BV: totaalleverancier voor de dakdekker

Falnim BV is totaalleverancier van producten voor o.a. de dakdekker. In het assortiment heeft men bijvoorbeeld de bouw- en verhuisliften van Böcker en Geda. Daarnaast levert men een uitgebreid assortiment met stortkokers, dakdekkersmessen, tegeldonkey, dakpassers, ladders, vouwladders, gasbranders, dekkleden, etc. Voorts heeft men veiligheidskleding, -schoeisel, persoonlijke bescherming en beveiliging, dakrandbeveiliging en een uitgebreid assortiment aan gereedschappen en materialen.

 

Standnummer A-102

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Flowlight: Vision en Victory daglichtelementen

De thermo-licht-elementen van Flowlight zijn opgebouwd uit een topplaat met een long-life kleurechte film en een onderbak met een film die de permeabiliteit verlaagt. Beide platen zijn gemaakt van met glasvezels versterkt polyester. De elementen zijn aan te sluiten op sandwich trapeziumprofielen.

 

Standnummer J-111

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Fons Meeder BV: gereedschappen en machines voor de dakdekker

Fons Meeder is een handelsonderneming die gespecialiseerd is in gereedschappen en machines voor de dakdekker, de installateur en de bouwonderneming. Het bedrijf levert materialen, in eigen beheer ontwikkeld, die elders niet standaard verkrijgbaar zijn. De technische adviseurs beschikken over speciale verkoop-vrachtwagens; hierin bevindt zich een groot gedeelte van het assortiment dat direct uit deze wagens kan worden aangeschaft

Het bedrijf is producent van dakrandbeveiligingen voor de Benelux en Duitsland, en importeur van rubberen flexible dakladders. Ook heeft men een geheel eigen kledinglijn laten maken voor zowel de dakdekker en installateur. Op de Dakontmoetingsdagen zal men deze producten tonen, aangevuld met wat specials zoals dakdoorvoerboren, gasflesverwarmers, titaanbranders en Leister föhnmachines . 

Het bedrijf beschikt tevens over een team keurmeesters die machines, ladder- en klimmaterialen etc. periodiek volgens de daaraan gestelde eisen NEN 3140 cq NEN 2484 keuren.

 

Standnummer F-103

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Gilde Software: Gilde MOS’aik

Gilde Software heeft zich sinds 1994 met honderden klanten gespecialiseerd in de dakenbranche. Internationaal werken meer dan 35.000 gebruikers met de software oplossingen van Gilde. Hierdoor worden de ontwikkelkosten gespreid over al deze gebruikers, daarnaast denken en adviseren deze gebruikers mee aan de verdere doorontwikkeling.

Het bedrijf presenteert tijdens de Dakontmoetingsdagen een primeur: Gilde MOS’aik. Deze opvolger van GildeWIN is de nieuwste generatie software en het resultaat van een jarenlange ontwikkeling. In Nederland zal het programma vanaf het tweede kwartaal 2006 breed worden aangeboden. De eerste pilotklanten doen momenteel al ervaring op met het programma. Met dit programma kan men bedrijfsprocessen structureren en zodoende dubbel werk voorkomen. Extra tijd besparen met calculeren doet u met de GEO:LAT. Een besparing van 70% bij het bepalen van moeilijke oppervlaktes blijkt reëel. Het tekenprogramma 2D-CAD is al weer ruim een jaar op de markt. Hiermee kan men eenvoudig maar toch professioneel tekenwerk maken. Gilde Dak Office is de standaard in de branche voor daktechnische berekeningen. Recentelijk is Gilde Dak Office 3 uitgebracht welke qua gebruiksvriendelijkheid verder is geperfectioneerd.

 

Gilde Software biedt alles op gebied van automatisering, niet alleen software maar ook hardware en een website. Hiermee heeft u één centraal aanspreekpunt voor al uw automatiseringsvragen.

 

Standnummer E-101

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Instituut voor Dakveiligheid: verhogen veiligheid

Het Instituut voor Dakveiligheid heeft als missie het verhogen en borgen van de kwaliteit van systemen, mensen, middelen en materiaal met betrekking tot veiligheid op daken. Het instituut adviseert, controleert, faciliteert, stelt kwaliteitseisen en overlegt met belanghebbenden. Hiermee creëert men duidelijkheid.

Tot de kerntaken van het Instituut voor Dakveiligheid behoren:

Borgen van het opleidingsniveau van mensen

Door eindtermen van opleidingen te ontwikkelen, te verzorgen en toetsing van gevolgde opleiding uit te voeren. Het Instituut voor Dakveiligheid stelt minimale eisen aan scholing, de te volgen opleidingen (inhoudelijk) en de frequentie van nascholing.

Borgen van de kwaliteit van valbeveiliging en systemen.

Door eisen te stellen aan de Risico Inventarisatie & Evaluatie specifiek voor daken, het voeren van het Keurmerk IDV en eisen te stellen aan het keurings- en inspectieregime van systemen.

Voortrekkersrol vervullen voor erkende organisaties, door eisen te stellen aan de erkende organisaties (organisatie, medewerkers, procedures, producten, auditregime). Door gespreksrol met overheid te vervullen en door als denktank te fungeren. Door initiatie van adviescommissies.

 

Standnummer G-106

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Kelders Dakmaterialen BV: innovatieve daksystemen

Ook Kelders Dakmaterialen BV presenteert zich prominent tijdens de tweede editie van de Dakontmoetingsdagen waarbij men de nadruk legt op nieuwe en doorontwikkelde producten.

Sleutelwoorden zijn daarbij veiligheid, duurzaamheid en gebruiksgemak. Zowel op stand C-107 als op het centrale demonstratieplein zal men op alle beursdagen uitgebreid aandacht besteden aan:

Een volledige conform EN 795 gekeurd valbeveiligingssysteem inclusief bevestigingsmiddelen;

De eenvoudige, maar bovendien ook snelle werkwijze van Elastofol dakbanen,

Het met fabrikant Soprema ontwikkelde product Sopravap 3/1,

Het optisch fraai afwerken van dakdetailleringen middels het systeem Alsan Flashing.

 

Standnummer C-107

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Kijlstra Beton: dakbestratingen en parkeerdaken

Kijlstra Beton heeft, landelijk een uitstekende reputatie op het gebied van betonwaren speciaal voor de weg- en waterbouw, woning- en utiliteitsbouw, de industriële en agrarische sector.

Van het in 1900 opgerichte kleinschalige aannemingsbedrijf is Kijlstra uitgegroeid tot een grote en veelzijdige fabrikant van betonprodukten. De fabricage-units beslaan een oppervlakte van ruim 20.000 m² in Drachten, en 10.000 m² in Vianen. Elektronisch gestuurde apparatuur en een nauwlettende kwaliteitsbewaking garanderen op ieder gebied betonproducten van hoge kwaliteit. Op de Dakontmoetingsdagen presenteert het bedrijf de systemen voor dakbestratingen en parkeerdaken.

 

Standnummer D-103

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Kingspan Insulation: uitgebreid productengamma

Kingspan Insulation biedt een uitgebreid productengamma van kwalitatieve en hoogwaardige isolatieoplossingen voor toepassing in daken, gevels, de timmerindustrie en zwevende vloeren. De producten van het bedrijf worden vooral toegepast als er hoge eisen worden gesteld aan isolatiewaarde, brand en milieu.

Thermaroof

Het Kingspan Thermaroof productengamma bestaat uit een zeer divers scala aan isolatieoplossingen op basis van PUR/PIR die kunnen worden gecombineerd met diverse dakbedekkingsystemen. Uiteraard zijn al deze producten KOMO gecertificeerd. Aanvullend hebben de Thermaroof TR26 en de Thermaroof TR27 zowel de FM als de LPCB Approval. Deze certificaten betreffende de brandwerendheid hebben bij grote internationale opdrachtgevers de doorslag gegeven om voor deze producten te kiezen.

Het productengamma is ook verkrijgbaar in afschotplaten. Hierbij zijn drie verschillende afschotpercentages mogelijk, t.w. 1:60, 1:80 en 1:120. De fabrikant biedt de service om gedetailleerde afschottekeningen te maken om het afschot van het dakbedekkingsysteem naar de hemelwaterafvoeren zo optimaal mogelijk te maken.

Kooltherm

Kingspan Insulation BV zal tijdens de Dakontmoetingsdagen een nieuw isolatieproduct verder introduceren, de Kingspan Kooltherm K1 Plus Platdak Plaat. Dit product voldoet conform de eisen van de Europese regelgeving aan brandreactieklasse B; wat staat voor: zeer moeilijk brandbaar, aldus TNO. De combinatie van brandveiligheid, isolatiewaarde en beloopbaarheid maakt deze isolatieplaat bijzonder.

Het product is daarnaast ook door TNO getest volgens de NEN 6069 op brandwerendheid in een traditionele staaldakconstructie. Hierbij is door de combinatie van gewicht en brandveiligheid een ultieme brandwerendheid behaald van meer dan 30 minuten. Het heeft tevens de rookklasse s1 en druipt niet (d0). Dit zijn de best mogelijke klassen, die staan voor een zeer geringe rookproductie en geen brandende druppels bij een brand.

 

Standnummer C-109

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Kunststoffenindustrie van Boven

Producent van transparante kunststofmaterialen Kunststoffenindustrie van Boven te Gorinchem levert de volgende producten:

daken voor schuren en garages;

kunststof golfplaten;

dakramen en dakvensters;

lichtkoepels en daklichten;

shedkappen, lichtkappen en lichtstraten.

 

Standnummer J-111

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Layher: toonaangevende producent systeemsteigers

Het Layher concern is wereldwijd de toonaangevende producent van systeemsteigers. Naast het uitgebreide assortiment op het gebied van steigers, ladders en bruggen levert men tevens het Layher Cassettendak als tijdelijke overkapping. Dit is een constructie voor het overkappen van bouwwerken tijdens nieuwbouw en renovatie, voor tijdelijke hallen, opslagruimtes enz.

Wegens de stijfheid van de individuele onderdelen zoals de dakspanten, de dakcassettes, de koppelframes, enz. is de dakconstructie goed bestand tegen alle voorkomende weersinvloeden en gedurende alle jaargetijden toepasbaar.

 

Standnummer D-105

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Mawipex: groothandel voor dakmaterialen

Bij Mawipex vindt men alle dakmaterialen. Bovendien heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in de volgende daksystemen en producten:

BossCover EPDM Dakrubber

Met het eigen merk BossCover is men erin geslaagd om de grootste producenten van EPDM-dakrubber onder één dak te verenigen. Het bedrijf biedt dan ook een volledig gamma EPDM-producten. Bovendien importeert men alle EPDM-toebehoren rechtstreeks van Ashland Chemical. Tenslotte ontwikkelde men zelf het BossCover Flexible Bond en BossCover Spray Bond lijmsysteem.

Certainteed dakshingles

In de Verenigde Staten is Certainteed al meer dan 90 jaar één van de marktleiders op het gebied van dakshingles. Mawipex is exclusief verdeler voor Europa van het Certainteed gamma. Deze shingles kennen dan ook 20 tot 40 jaar productgarantie. Binnen het uitgebreide gamma vindt men voor elk budget en elk dakontwerp een kwaliteit shingle. Daarnaast voert het bedrijf een eigen lijn APP-shingles.

Rubberfuse

Sinds 1 december 2005 heeft Mawipex het importeurschap van de kunststof dakfolies van Rubberfuse voor de Nederlandse en Belgische markt.

 

Standnummer C-103

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Nebiprofa: innovatieve producent dakbedekking

Nebiprofa BV is een van de meest innovatieve producenten van bitumineuze dakbedekking. Op basis van 60 jaar kennis van grondstoffen, eindproducten en marktbehoefte levert het bedrijf kwalitatief hoogwaardige producten. Naast bitumineuze producten levert het bedrijf een compleet assortiment voor het gehele platte dak: isolatiematerialen, afschotplaten, mastiekschroten, etc.

 

Standnummer A-101

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Opstalan: PIR Aniane

Onder de naam PIR Aniane introduceert fabrikant Opstalan een nieuw sandwichelement voor toepassing op hellende daken. Het nieuwe schuilt in het toegepaste isolatiemateriaal: polyisocyanuraat, kortweg PIR. Een materiaal met een bijzonder hoge warmteweerstand, zodat het PIR sandwich-element tot 30% dunner kan zijn, en daardoor lichter en makkelijker te verwerken is dan andere sandwich­elementen.

Het element heeft bovendien een hogere weerstand tegen brand. Het is het eerste sandwichelement met kunststofschuim dat voldoet aan de nieuwe Europese normen die de komende jaren van kracht zullen worden, zo is door TNO vastgesteld.

Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van geïsoleerde prefab bouwelementen. Als eerste is Opstalan erin geslaagd om PIR op grote schaal in te zetten als isolatiemateriaal in sandwich-dakelementen. Het PIR Aniane element is leverbaar met een Rc-waarde van 2,5 tot 4,0, en met een lengte tot acht meter.

 

Standnummer E-107

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Rockwool: Rockwool Rhinox

Rockwool brengt tijdens de Dakontmoetingsdagen de Rockwool Rhinox onder de aandacht. Dit is een dakisolatieplaat met een ponsweerstand van minimaal 200 kPa. Daarmee kan de plaat intensief loopverkeer weerstaan. Ook duurzaamheid en vormvastheid zijn natuurlijk van belang. Bovendien moeten dakisolatieplaten bestand zijn tegen storm en moet de thermische en akoestische isolatie optimaal zijn, ook voor de langere termijn. Verder is brandveiligheid een belangrijk criterium. In al deze opzichten voldoet de dakisolatieplaat ruimschoots aan de eisen. Isoleren met dit porduct levert bovendien aanzienlijke voordelen op voor de energierekening. Het verwerken van de dakisolatieplaat is snel en gemakkelijk. Rhinox is een universele dakisolatieplaat die kan worden toegepast in combinatie met alle dakafdichtingssystemen. Branden van bitumineuze dakbedekking op de isolatie kan dan ook rechtstreeks.

De isolatiefabrikant biedt gratis de Rockwool Rekenhulp aan om per dakconstructie de economisch optimale isolatiedikte uit te rekenen. Daarnaast heeft men de Rockwool Rockwind, die u op eenvoudige wijze helpt de windbelasting op de verschillende delen van het te realiseren vlakdak te berekenen. Het bedrijf richt in de breedste zin van het woord haar activiteiten op het creëren van totaaloplossingen. Als constructieve partner wordt meegedacht over de problematiek van de verschillende doelgroepen en wordt na een gedegen analyse een op maat gesneden oplossing aangedragen.

 

Standnummer B-102

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Roto-Frank: toptuimelvenster en kunststof dakvensters

Roto-Frank Bouwelementen levert een uitgebreid assortiment dakvensters. Onlangs introduceerde het bedrijf het toptuimelvenster, een dakvenster dat aan de bovenkant naar buiten toe scharniert en daardoor binnen geen ruimte inneemt. Deze, en andere opvallende producten, waaronder de kunststof dakvensters van het bedrijf, zal men uitgebreid kunnen bezichtigen tijdens de Dakontmoetingsdagen.

 

Standnummer A-104

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Roval Aluminium: architectonische ontwikkelingen

Roval, dat deel uitmaakt van de internationaal opererende Reynaers Groep, is een toonaangevende specialist in aluminium bouwproducten in de woning- en utiliteitsbouw. De verschillende productlijnen – specifiek voor daken – omvatten o.a. dakranden, muurafdeksystemen, muuraansluitprofielen, ontluchtingen, kiezelbakken en steekstukken. Het bedrijf levert vele architectonische noviteiten en stelt zich ten doel in nauwe samenwerking met de architect productontwikkeling te bewerkstelligen.

 

Standnummer D-101

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Primeur: SafeClick

Op de Dakontmoetingsdagen wordt voor het eerst de innovatie SafeClick gepresenteerd. Na in 2005 als Arbodak-concept twee prijzen in de wacht gesleept te hebben op de BouwBeurs en tijdens het nationale gala Holland Innovation, is het totale productassortiment op de Dakontmoetingsdagen een primeur. Met het systeem kan veiligheid worden ingebouwd op het hellende dak. In dit concept is het complete dakvlak, of delen ervan, voor veiligheidsmaterieel toegankelijk. Het SafeClick-systeem combineert werkgemak met permanente veiligheid.

Het SafeClick-systeem bestaat uit een aantal basiselementen, de SafeClick Basics, en uit diverse persoonlijke en collectieve veiligheidsmiddelen die aan de basiselementen kunnen worden geklikt; de SafeClick Attachments. De Basics worden op het dak onder de dakpannen ingebouwd. Dit gedeelte van het systeem blijft na gebruik op het dak zitten en mag alleen door specifiek opgeleide vakmensen worden geïnstalleerd. Na montage is het SafeClick-systeem onzichtbaar onder de dakpannen weggewerkt.

Het systeem kan eenvoudig op bestaande daken aangebracht worden. Ook bij een dakrenovatie kan het worden meegenomen. Bij nieuwbouw kan het systeem af fabriek in de dakplaten worden verwerkt. Het systeem is in fasen te installeren. Voor onderhoud van bijvoorbeeld een dakkapel of schoorsteen kan een gedeelte van het dak worden beveiligd, waarbij later pas wordt overgegaan tot beveiliging van het complete dak.

 

Standnummer G-108

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Sarnafil: Sarnatred daktegel

Door zijn dikte van 6 mm geeft de Sarnatred daktegel beduidend minder kans op vuilophoping ten opzichte van de hoge betonnen tegels. Ook levert de tegel door zijn lichtgewichte uitvoering een lagere dakballast en eenvoudige verwerking op.

Een profielhoogte van 3 millimeter zorgt voor een snelle afvoer van water en een stevige grip op de ondergrond, zelfs bij vorst en sneeuw. De productsamenstelling maakt de tegels bestendig tegen allerlei invloeden van buitenaf en dus onderhoudsvrij. Het milieuvriendelijke product is gemaakt van gerecyclede Sarnafil PVC. Elke daktegel legt men los en is gekoppeld aan de naastliggende daktegel. Vervolgens wordt de tegel thermisch gelast op de bestaande dakbedekking, waardoor het dezelfde lange onderhoudsvrije levensduur krijgt als de Sarnafil dakbedekking waar het op is aangebracht. Er zijn ook tegels verkrijgbaar die speciaal voor het gebruik op hoeken of T-splitsingen zijn ontworpen.

 

Standnummer C-101

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

SBD: Veilig werken met gezonde mensen

De Stichting Bedrijfstakregelingen Dakbedekkingsbranche (SBD) fungeert als het kennisinstituut voor de dakenbranche inzake arbeidsomstandigheden- en arbeidsmarktbeleid. De stichting heeft arbovoorlichters / MVK adviseurs in dienst die op basis van de afspraken uit het A-blad Platte daken kosteloos voorlichting geven aan zowel werknemers als werkgevers over verkleining van arbeidsrisico’s zoals fysieke belasting en valgevaar.

ondersteuning aan preventiemedewerkers bij dakbedekkingsbedrijven

Op basis van een door de vakbonden en Vebidak vastgesteld functieprofiel voor de preventiemedewerker bij dakbedekkingsbedrijven kunnen de preventiemedewerkers advies, instructie en instrumenten ontvangen.

extra aandacht inzake BHV bij alleen werken

Als uitwerking van het A-blad Platte daken is een standaard protocol opgesteld dat voorziet in een goede bedrijfshulpverlening. Onderdeel van het protocol vormt een uitgeschreven meld- en volgprocedure voor alleenwerkers of verwijzing naar de mogelijkheid gebruik te maken van een alarmeringssysteem (GSM/GPS handset).

helpdesk verzuimbeheer en reïntegratie

SBD geeft advies over het A-blad en besteedt aandacht aan loopbaanplanning en loopbaanbeleid. Daarnaast ontwikkelt zij beleid dat ziekteverzuim beperkt, reïntegratie bevordert en arbeidsongeschiktheid voorkomt.

presentatie nieuw voorlichtingsmateriaal tijdens de Dakontmoetingsdagen

Op dinsdag 24 januari om 17.00 uur  zal, in aansluiting op de lezing van de SBD coördinator Jos van der Borgt, de nieuwe SBD brochure een ‘loopbaan op hoog niveau’ worden uitgereikt. Hierin staan tips en adviezen inzake werving, doorstroming en behoud van kwalitatief personeel. Ook in de SBD stand is het nodige nieuwe materiaal ter ondersteuning van preventiemedewerkers en dakdekkers te verkrijgen.

Nieuwe activiteiten/projecten

In opdracht van CAO partijen is de SBD betrokken bij de uitvoering van een onderzoek naar de arbeidsproductiviteit. De uitvoering van het onderzoek is in handen van het management centrum. De uitkomsten worden binnenkort verwacht. Daarnaast is een pilot in voorbereiding om evenals in de bouw en afbouw ook in de bitumineuze en kunstsofdakbedekkingsbranche van start te gaan met het aanbieden van loopbaanbegeleiding advies. Zo mogelijk zal tijdens de Dakontmoetingsdagen bekend zijn wanneer en hoe de pilot van start zal gaan.

 

Standnummer D-105

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Shunt BV: Daksafe en adviseren renovatie

Shunt BV wordt tegenwoordig veel gekoppeld aan de door hun ontwikkelde Daksafe® Veiligheidssystemen, maar de kerntaken van Shunt zijn en blijven het bouwen van overzetschoorstenen, plenum kappen en speciale renovatiekappen voor prefabschoorstenen.

Shunt richt zich deze beurs dan op het adviseren van renovatie van diverse systemen.

 

Standnummer E-108

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Sievert: dakbranders

Sievert AB is een van ‘s werelds grootste fabrikanten gespecialiseerd in de productie van een breed assortiment gereedschappen voor verhitting en solderen voor professionele gebruikers. Recent introduceerde het bedrijf de titanium brander, een lichtgewicht dakbrander speciaal voor de dakdekker. Het bedrijf loopt voorop in de ontwikkeling van nieuwe oplossingen en noviteiten.

Standnummer E-102

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Spengler Direct Benelux: alles voor de metaaldak­specialist

Spengler Direct Benelux is de nieuwe Nederlandse dochteronderneming van Spengler Direct Zwitserland. Het bedrijf is groothandel in non-ferro metalen en gereedschappen en machines voor de verwerking van non-ferro metalen. In Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk is men al jaren met succes actief en daarom is het bedrijf in oktober 2005 ook in de Benelux op de markt gekomen.

Het metaaldak-specialisme is in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk een begrip. Daarom kent men in deze landen natuurlijk als geen ander de wensen en eisen van deze vakmannen. Door deze kennis brengt de Nederlandse afdeling veel nieuws op de Nederlandse markt. Zo kunnen alle soorten open-structuur platen geleverd worden en is er “wonder soldeer”, om alle verschillende metalen, zonder vloeimiddel, met elkaar te verbinden. In het assortiment zijn naast de traditionele artikelen zoals het schaalijzer, ook nieuwe innovaties te vinden. Een voorbeeld hiervan zijn de handmatige felssluiter en de bender.

Doordat Spengler Direct Benelux direct inkoopt via Duitsland en geen voorraad heeft, zijn de artikelen zeer concurrerend geprijsd en is de levertijd erg kort. Het assortiment is zeer breed en bevat artikelen van alle gerenommeerde merken.

 

Standnummer D-106

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

SPS Single Ply Systems: Rhepanol

SPS Single Ply Systems uit Den Bosch brengt tijdens de Dakontmoetingsdagen o.a. het nieuwe product Rhepanol onder de aandacht. Hiermee levert het bedrijf een daksysteem dat tegemoetkomt aan alle voorwaarden. Geen beperkingen meer op de vierkante meter, meer winst in vorm, duurzaamheid en techniek. Doordat de dakbedekking geschikt is voor elk type ondergrond en dakvorm, zelfs de meest gewaagde, is de creatieve vrijheid bijna ongelimiteerd. Het product kan mechanisch worden bevestigd met Gripfix-stroken, gekleefd toegepast of losliggend onder grind of tegels. Doordat de dakbedekking ook resistent is tegen bitumen, is het zeer geschikt voor renovaties. Voor de verkleving op bitumen zijn geen doorboringen of scheidingslagen nodig, noch dure voorbehandelingen. Naast de standaardkleuren grijs, wit, zwart en rood kan men koper- en aluminiumdaken simuleren. De koper bestanddelen patineren onder invloed van het weer als echt koper en zullen dus ook groen verkleuren.

 

Standnummer A-103

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Triflex: ook industriële daken dicht tot in detail

Triflex BV heeft al ruim 25 jaar ervaring in het afdichten en beschermen van oppervlakken van parkeergarages, balkons, terrassen, galerijen, wandeldekken, wegmarkeringen, daken en dakdetails.

Daken komen voor in allerlei verschijningsvormen. Al deze daken hebben echter één overeenkomst; ze moeten waterdicht zijn. Platte dakoppervlakken zijn vaak eenvoudige bouwconstructies. Door mechanische - en chemische invloed van buitenaf worden echter hoge eisen gesteld aan de afdichting. Op een dak kunnen verder koepels, verwarmingsbuizen, en dergelijke staan die, indien niet goed afgedicht, de waterdichtheid van een dak in gevaar brengen.

Met het Triflex ProTect systeem worden ook industriële daken afgedicht tot in detail.

Het is een over het gehele oppervlak volledig gewapend en scheuroverbruggend afdichtingssysteem voor zowel nieuwbouw als renovatie (in de meeste gevallen zonder de oude dakbedekking te verwijderen). Het gehele systeem is koud verwerkbaar en daardoor worden de risico’s van brand op een dak vermeden. Door de toepassing van een vloeibare hars is een oppervlak zonder naden en voegen mogelijk en alle detailleringen worden zonder problemen in het geheel geïntegreerd.

 

Standnummer C-105

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Unidek: Kolibrie

Isolatieproducent Unidek te Gemert heeft de laatste tijd veel opvallende innovaties gedaan; de beloopbare isolatieplaten Unidek Walker, Runner en Marathon zijn hier treffende voorbeelden van. Voor het hellende dak heeft men de sterke maar lichte sandwichpanelen Condor en Kolibrie geïntroduceerd., waarmee grote overspanningen kunnen worden gemaakt. Op de Dakontmoetingsdagen zal een en ander uitgebreid getoond worden.

 

Standnummer F-105

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Van Roij Fasteners: totaalconcepten bevestigingssys­temen

Van Roij Fasteners Europe BV te Deurne, ontwikkelt, produceert en distribueert totaalconcepten van bevestigingssystemen voor de dakenbranche. Het bedrijf is gespecialiseerd in bevestigingssystemen om isolatie en dakbanen te bevestigen op vlakke daken en bevestigingssystemen voor isolatie/sandwichpanelen op hellende daken. Uitgangspunt hierbij is het leveren van totaaloplossingen voor een grote diversiteit in onderconstructies en daksystemen. Naast deze systemen levert het bedrijf ook producten voor gevel- en wandbevestigingen alsmede machines en enkele dakaccessoires.

 

Standnummer B-103

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Van Wylick Isolerende Daken BV: Betopor C-eps

Betopor C-eps bestaat uit een mengsel van gerecyclede EPS-korrels, vermiculite en toeslagstoffen gebonden met cement. Het product wordt als mortel op het dak aangebracht, wat als groot voordeel heeft dat het meerzijdig afschot op maat en in het werk wordt gecreëerd. De mortel is licht van gewicht en heeft een warmte-isolerende werking. Daarbij is het brandveilig. Door inwellen van platen EPS kan het isolerende vermogen worden vergroot.

 

Standnummer C-104

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Vebidak overschrijdt grens 180 leden

Sinds 1 januari 2006 heeft Vebidak meer dan 180 serieuze dakbedekkingsbedrijven op haar ledenlijst. Hieruit blijkt het vertrouwen van de markt in de branchevereniging. Dit vertrouwen wordt mede gestalte gegeven door de technische ondersteuning die de vereniging geeft, van oudsher aan dakbedekkingsbedrijven en aannemers, en sinds jaren ook aan opdrachtgevers - zoals woningbouwverenigingen, projectontwikkelaars, verenigingen van eigenaren en particulieren. Ook architecten weten de vereniging steeds vaker te vinden.

De afdeling Technische Zaken van Vebidak geeft onafhankelijk technisch advies. Het betreft diverse soorten inspecties met bijbehorende rapportages, steeds afgestemd op het doel van de klant. Ook het beoordelen van offertes, bestekken en detailtekeningen komt dikwijls voor. Windbelastingsberekeningen en bouwfysische berekeningen behoren eveneens tot het dienstenprogramma. Sinds enige tijd verzorgt de afdeling Technische Zaken ook risico-inventarisaties met bijbehorende rapportages. Deze rapportages voldoen aan de eisen die gesteld worden in de Arbo-wet.

Tot slot heeft deze afdeling een goede reputatie opgebouwd in succesvolle bemiddeling in dreigende of bestaande geschillen. Een telefoontje naar de afdeling Technische Zaken kan vaak problemen voorkomen of oplossen. Op de stand zal elke dag een bouwtechnisch adviseur aanwezig zijn om uw eventuele vragen te beantwoorden.

 

Standnummer F-106

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Veenman & Partners Safety Consultants BV: veilig werken op hoogte

Veenman & Partners Safety Consultants BV is een onafhankelijk adviesbureau op het gebied van veilig werken op hoogte. Voor klanten staat het bedrijf bekend om de deskundigheid, realistische en realiseerbare oplossingen en innovativiteit.

Op de Dakontmoetingsdagen wordt vooruitgelopen én ingesprongen op de steeds strenger wordende wet- en regelgeving met betrekking tot het veilig werken op daken. Steeds meer daken in Nederland worden voorzien van permanente veiligheidssystemen om veilig kortdurende werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Voor het veilig werken op hoogte, het inspecteren van de valbeveiligingssystemen en de aanwezige dakprotocollen worden door het bedrijf reeds trainingen verzorgd.

Een logische volgende stap is een gedegen training hoe levensreddende handelingen dienen te worden uitgevoerd als het na alle voorzorgsmaatregelen toch mis gaat. Tijdens de Dakontmoetingsdagen zal een uitgebreide demonstratie met betrekking tot het uitvoeren van levensreddende handelingen worden gegeven. De demonstratie zal een reddingsactie omvatten van een persoon die na een val van een dak, buiten bewustzijn, aan een veiligheidssysteem hangt.

 

Standnummer F-108

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Verbeek Trading: een dag gratis de nieuwste kraan testen op de bouwplaats

Op de stand van Verbeek Trading zal uitvoerig informatie verstrekt worden over de nieuwe MKG-kraantypes voor dakdekkers en gevelbekleders. Op het buitenterrein zal het allernieuwste type, een MKG-montagekraan HMK 701 Ta2-a3 op een 3-asser Mercedes Actros opgesteld staan. Deze kraan met auto is gekocht door Hamminga Dakwerken BV in Smilde. Het is inmiddels de vijfde MKG-kraan die Hamminga koopt via dealer Mesken in Smilde.

Het bedrijf nodigt u uit voor een bezoek aan de stand, alwaar men meteen een afspraak kan maken om dit kraantype een dag lang gratis te testen op de eigen bouwplaats.Het bedrijf komt dan met kraan en demonstratiechauffeur naar u toe. Ook levert men accessoires als cassette, pallethaak, rotator, klem, stempelplaat, rijplaat, hydrauliekpomp.

 

Standnummer C-102

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

VTD Nederland: inrichten van daken

VTD Nederland b.v. is één van de weinige bedrijven die zich fulltime bezig houdt met het inrichten van daken met betrekking tot: valbeveiliging, toegangsvoorziening en dakinrichting

Het bedrijf levert en monteert zowel de benodigde (kooi)ladders, hekken ter afscherming van dakranden, maar ook zorgt het voor het geleiden van personen langs een vluchtweg over een dak. Voor de preventie van valgevaar levert men complete lijnsystemen, dak- en muurborgpunten. Deze kan het bedrijf monteren op de meest uiteenlopende daken, van “volle” beton, kanaalplaat, gipsbeton, hout tot staalplaat. Naast het aanbrengen van beveiligingsvoorzieningen is het noodzakelijk de mensen die zich in de gevarenzone dreigen te gaan begeven hiervan op de hoogte te brengen. De meest voor de hand liggende wijze hiervoor  is door het plaatsen van pictogrammen. Het voorradige scala hiervan is ruim. Doordat het bedrijf al deze facetten in het pakket heeft, kan men de klant een totaaloplossing aanbieden. Indien gewenst levert het bedrijf de werkzaamheden op met een ‘veiligheidskeurmerk’, afgegeven door een Notified Body (b.v. Het Liftinstituut). Met deze werkwijze is men reeds in 2004 gestart en zo heeft men al vele projecten kunnen afronden.

 

Standnummer D-104

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Wecal Isolatie Techniek BV: isolatieproducten

Wecal Isolatie Techniek te Wijk bij Duurstede is leverancier van een uitgebreid assortiment isolatieproducten. Het bedrijf levert o.a. de volgende merken:

Bauder isolatieplaten

Fesco Board, Perliet isolatieplaten

Retrofit Board, Perliet isolatieplaten tbv renovatie daken

Styrodur geëxtrudeerde polystyreen hardschuim dakplaten

Tervol steenwol platen

 

Standnummer C-111

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Wienerberger: diverse noviteiten

Op de Dakontmoetingsdagen zal dakpannenproducent Wienerberger BV een aantal noviteiten presenteren.

 

•          VHV Cottage

De VHV Cottage is een pan met een mooi patina, zoals eeuwenoude pannen dat vaak hebben, maar is een nieuwe pan die wordt geproduceerd volgens de modernste keramische technieken. Het authentieke, verweerde aanzicht ontstaat door een speciaal procédé op de rode scherf, voorafgaand aan het bakproces. De VHV Cottage is er in twee uitvoeringen: cottage rood en cottage blauw.

 

•          Renovatieprofiel

Oude en nieuwe pannen sluiten vaak niet netjes op elkaar aan. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer versleten betonpannen worden vervangen door keramische dakpannen. Het Koramic Renovatieprofiel maakt een einde aan provisorische oplossingen. Na gebruikmaking van het Koramic Renovatieprofiel is slechts een dunne strakke lijn tussen het oude en het nieuwe dak zichtbaar.

 

•          Dakpannen met een variabele kopsluiting

De variabele pannen kunnen ‘gedrukt’ of ‘getrokken’ worden gelegd. Dat levert per pan een speling van enkele centimeters in hoogte op. Zo is het altijd mogelijk om met hele pannen op het dakvlak uit te komen. Dankzij de variabel dekkende hoogte hoeft de onderste of de bovenste pan niet op maat geslepen te worden, hetgeen ook esthetisch gezien een voordeel is.

Standnummer J-109

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Zoontjens: Dreen Elegance

De firma Zoontjens bestaat meer dan 100 jaar. Een gelegenheid bij uitstek om de bouwwereld te trakteren op een bijzonder product. De Dreen Elegance is een luxe terrastegel voor de meest exclusieve toepassingen. De tegel is de jongste en meest luxe exponent van het Dreentegel systeem. De nieuwe betontegel meet 40 x 40 cm, een formaat dat nog ontbrak in de range van 30 x 30, 50 x 50 en 60 x 60 cm. De Dreen Elegance is voorzien van een gecoate deklaag. Door die deklaag neemt de tegel geen vocht op en is hij gemakkelijk te reinigen. Een omgevallen glas wijn levert geen enkel probleem op, evenmin als een lekkende barbecue. Even afnemen en de tegel is weer schoon. Zoontjens garandeert 10 jaar dat de nieuwe tegel vrij blijft van mos, algen en de bij beton vaak problematische kalkuitslag.

Zoontjens presenteert eveneens het eerder geïntroduceerde BIBO® valbeveiligingssysteem. BIBO® is een goede oplossing voor de wettelijk verplichte valbeveiliging op het dak. Een oplossing die snel en gemakkelijk wordt gerealiseerd, zonder doorboring van de dakbedekking.

Standnummer D-108

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestand.  Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam