Roofs 2005-11-19 Kelders Dakmaterialen BV sluit overeenkomst met RSS valbeveiliging

Met de uitbreiding van het assortiment op het gebied van veiligheid van hellende daken, vergroot distributeur Kelders Dakmaterialen BV definitief haar werkterrein. Na zich jarenlang te hebben ontwikkeld tot een complete leverancier voor verwerkers van platte daken, wordt nu ook steeds meer de markt voor het hellende dak bediend. Onlangs sloot het bedrijf een overeenkomst voor de verkoop van het Roof Safety System (RSS).

In de loop der tijd kreeg Kelders Dakmaterialen BV steeds meer partijen over de vloer die dikwijls werkzaam zijn op het hellende dak. Het is in de praktijk lastig, om in stedelijk gebied op een verantwoorde manier een veilige werkplaats te creëren. Men is dikwijls aangewezen op het bouwen van steigers; in veel gevallen is dat een tijdrovende en in de praktijk moeilijk uitvoerbare klus. ‘Wij bemerkten onder deze nieuwe klantengroep een grote vraag naar een gemakkelijk hanteerbaar veiligheidssysteem voor hellende daken,’ vertelt Stephan van den Brink van Kelders Dakmaterialen. ‘Dit was voor ons reden de RSS in ons assortiment op te nemen.’

 

RSS is een collectief valbeveiligingssysteem dat op zowel het platte als het hellende dak kan worden toegepast. Het hekwerk kan op de dakrand (plat) of dakgoot (hellend) worden geplaatst en steunt met een staander tegen de gevel. Bij een eventuele val worden de krachten op de gevel afgedragen. ‘Het systeem biedt een eenvoudig en economisch alternatief voor de steiger,’ aldus Van den Brink. ‘Het is licht en daardoor gemakkelijk hanteerbaar en goed in te zetten voor korte werkzaamheden. Vooral voor kleinere bedrijven biedt dit grote voordelen.’

De overeenkomst met de dakgroothandel staat niet op zichzelf. Recent zijn de verkoopactiviteiten van het systeem internationaal verder uitgebreid. Zo behaalde het begin dit jaar de Europese certificering volgens NEN-EN 13374 (zie Roofs 2-2005). In België en Duitsland worden inmiddels eveneens contacten gelegd om het systeem breed te verspreiden.

De dakgroothandel zal het systeem de eerste maanden middels een introductie-aanbod onder de aandacht brengen. Het RSS-systeem zal op alle verkoopvestigingen van Kelders Dakmaterialen BV verkrijgbaar zijn. De landelijke dekking van het systeem is hiermee een feit.

Wilt u deze tekst in opgemaakte vorm lezen met foto's, klik dan deze link aan, dan ontvangt u de tekst in een PDF bestand. 

 Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam