Roofing Holland 1998-09-55 Nieuwslijn

Nieuw hoofdkantoor voor Skyworks

Skyworks bv heeft per april een nieuw hoofdkantoor in gebruik genomen. Skyworks is leverancier van professioneel klim- en steigermateriaal, hoogwerkers en hangbruginstallaties. In 1997 heeft zij haar marktpositie verder uitgebouwd door een omzetstijging van ruim 24% te realiseren ten opzichte van 1996.
Skyworks zal naast de acht bestaande vestigingen in 1998 nog drie nieuwe vestigingen openen. Het nieuwe adres is Gebouw de Triangel, Rivium Westlaan 8, 2909LD Capelle aan den IJssel. Voor meer informatie: 010-2881188.

Nieuwe prijslijst Unilin

Unilin, leverancier van onder andere dakelementen, dakplaten, prefab daksegmenten, alsmede vloerelementen en vloerplaten voor de bouw heeft een nieuwe prijslijst. Deze lijst geeft een compleet overzicht van het totale programma dakelementen, dakplaten en vloerplaten.
De vertrouwde producten hebben bijna allemaal een nieuwe naam gekregen. Een nieuwe naam verbonden aan de visuele herkenbaarheid van de onderplaat en gekoppeld aan de naam Unilin. Deze vernieuwing komt goed tot zijn recht in een helder vormgegeven en overzichtelijke brochure. Voor meer informatie: 0180-317155.

Nieuw product Firestone

Ongeveer tien jaar geleden introduceerde Firestone Building Products haar eerste EPDM QuikSeam product, de 'QuikSeam Flashing' een zelfklevende afdekstrip voor dakrandprofielen. De prestaties van dit product bestaande uit een combinatie van het weerbestendige EPDM met de uitstekende kleefkracht van de QuikSeam tape zijn inmiddels bewezen.
Deze succesformule heeft geleid tot een steeds grotere wordende vraag van de markt met nieuwe tapeproducten. Firestone heeft hierop gereageerd door haar QuikSeam-gamma uit te breiden tot 10 producten.
Firestone Building Products introduceert nu haar laatste nieuwkomer, de QuikSeam Formflash, een 230 mm brede en 15,25 meter lange strip, samengesteld uit een deels gevulkaniseerde EPDM strook gelamineerd met zelfklevende Firestone QuikSeam tape.
Deze zelfklevende vormfolie is soepel en plastisch vervormbaar waardoor het product geschikt is voor inwerking van hoeken zonder gevaar voor inwendige spanningen. De Formflash biedt de dakdekker een hoger plaatsingsrendemant dankzij de eenvoudige en snellere verwerking door vermindering van droogtijd en een constante uitvoeringskwaliteit door het gebruik van Quikprime in plaats van Splice Adhesive. Voor meer informatie: +32-2-7206955.

Zakboekje over verwerking Foamglas Dakisolatie

De kwaliteit van een geïsoleerde dakconstructie wordt niet alleen bepaald door de kwaliteit van de afzonderlijke materialen, maar ook door een zorgvuldige verwerking. Als fabrikant/leverancier van Foamglas cellulair glas beschikt Pittsburgh Corning Nederland bv hiertoe per toepassing over uitgebreide technische specificaties.
Als aanvulling op de technische specificaties B6 1b-1 en B64b voor het isoleren van platte daken heeft Pitssburgh Corning recent een zakboekje samengesteld met de titel 'praktsiche tips voor de verwerking van Foamglas. Dit zakboekje is bedoeld voor de dakdekker op het werk. Met behulp van illustraties en korte teksten wordt onder meer informatie over transport en opslag, verwerking op beton en geprofileerd staal, het bitumenverbruik en het aanbrengen van de dakbedekkingen. De tips zullen bijdragen aan een snelle maar goede verwerking. Voor meer informatie: 030-6035241.

BDA opleidingen opnieuw van start

Bouwen is geen wetenschap maar traditie, aldus een belangrijke vakstelling. Daarom vinden velen het moeilijk om moderne ontwikkelingen in de traditionele bouw te integreren. Toch is deze voortgang onafwendbaar en moet iedereen daarop inspelen.
De BDA groep speelt hierop in door het geven van cursussen. Momenteel is het nieuwe cursusjaar gestart. Wie de kennis in huis wil halen kan bovendien overzichtelijk gerangschikte in de BDA uitgaven als het dakboekje, de gevelbaak, op het dakboekje, het Handboek Daken en het Handboek Gevels bestellen. Bij veel cursussen behoren deze uitgaven tot het standaard lesmateriaal. Voor meer informatie: 0183-669690.

Bladvanger van AGS

Het Nederlandse klimaat dwingt tot vakmanschap als het gaat om afvoer van hemelwater. Om al het regenwater goed te laten weglopen is het belangrijk dat deze niet verstopt raken met bladeren en ander afval.
ASG heeft een bladvanger ontworpen die zorgt dat verstoppingsproblemen tot het verleden behoren. Het product bestaat uit een betonnen tegel op kunststof pootjes. De bladvanger zorgt voor optimaal gemak bij het schoonmaken van plattedakconstructies, waarbij kiezelranden of boldraadroosters geen hinderlijke obstakels meer vormen.
De snelkoppeling van AGS paart in haar eenvoud vindingrijkheid samen met gebruikersgemak. Het op zich unieke lassen met lood en het gebruik van eerste klas lood en PVC zorgen voor het afvoeren van hemelwater. AGS past een procédé toe dat het risico van lekkage door verhitting bij het verwerken van brandrollen praktisch uitsluit. De bajonetsluiting staat garant voor een snelle, eenvoudige montage in zowel nieuwbouw als renovatie. Een afvoersysteem dat bovendien doeltreffend het hoofd biedt aan lekkages in spouwmuren. Voor meer informatie: 078-6176833.

Imabo Magazine, van dak tot fundering

Imabo biedt een tweetal consumentenmagazines aan. Het ene behandelt alle bouwmaterialen van het dak tot en met de fundering, het andere magazine gaat over uitvoerig in op de mogelijkheden die Imabo biedt op het gebied van tegels en sanitair. Beide magazines zijn makkelijk leesbaar, geven overzichtelijke omschrijvingen van de producten en de toepassing hiervan. De magazines richten zich met name op de consument en zijn verkrijgbaar bij alle Imabo-vestigingen.

De Kloe Asbestsanering gecertificeerd

De Kloe Dakbedekkingen bv uit Hoensbroek behaalde onlangs het KOMO 5050 certificaat dat wordt verleend aan bedrijven die werkzaam zijn in de asbestverwijdering. Hiermee toont het bedrijf aan dat er gewerkt wordt conform de wettelijke richtlijnen.
De Kloe ziet het al jaar en dag als een plicht om zorgvuldig en op veilige wijze asbest te verwijderen om schade aan gezondheid en milieu te voorkomen. De Kloe draagt dit mede uit door de slogan "Onze plicht, Uw veiligheid" in de praktijk te brengen.
Het bedrijf werd opgericht in 1970 en overgenomen in 1986 door de huidige directie, de heren H. en D. de la Roy. Sindsdien heeft De Kloe een enorme groei doorgemaakt. Momenteel werken er 27 personeelsleden voor het bedrijf.

Agenda

Op 8 oktober organiseert het Staalbouw Instituut in theater De Flint te Amersfoort de Staalbouwdag 1998. Het thema is 'mooi Nederland' en de onderwerpen zijn 'infrastructuur', 'toekomst' en 'gebouwen.' Aanvang 9.00 uur. De presentatie van de dag is Astrid Joosten. Voor meer informatie: 010-4110435.

Op 12 en 13 oktober met een optie op 14 oktober 1998 wordt er in het Woudschoten Conferentiecentrum te Zeist een workshop over 'PV in the city of the future' gehouden. Deze workshop handelt over het Nieuwland 1 Megawatt PV project bij Amersfoort. Voor meer informatie: +31-302532728.

Terug- en vooruitblik tijdens Dubo Dag 1998

Op woensdag 25 november organiseert het nationaal Centrum voor Duurzaam Bouwen in het Rai-congrescentrum de Nationale DuBo-dag 1998. Tijdens dit evenement voor de gehele bouwbranche zal de actuele stand van zaken op het gebied van duurzaam bouwen worden gepresenteerd.
Het congres wordt geopend door de nieuwe staatsecretaris van VROM, J. Remkes. In zijn eerste openbare optreden op het gebied van duurzaam bouwen presenteert hij diverse resultaten van het afgelopen jaar, waaronder het langverwachte Nationaal pakket Utiliteitsbouw. Tevens werpt hij een blik op de toekomst: wat staat er zoal op de agenda het komende jaar?
Ook wordt de deelnemers een keuze geboden uit ongeveer 30 verschillende dubo-onderwerpen, die in de vorm van themabijeenkomsten, discussies en workshops worden gegeven.
Het motto van de dag luidt 'duurzaam bouwen; steeds beter, steeds concreter'. De verbreding vindt zijn weerslag niet alleen in het grote aantal onderwerpen, maar ook in de veelzijdigheid: van afvalpreventie tot zinktoepassing, van plaggenhut tot wonen in de verre toekomst. De concretisering wordt zichtbaar in de ontwikkeling van nieuwe pakketten (utiliteitsbouw, stedenbouw en grond-, weg en waterbouw), nieuwe hulpmiddelen voor het bepalen van dubo- en energieprestaties en gerealiseerde Voorbeeldprojecten Duurzaam en Energiezuinig Bouwen.
Tevens is er een informatiemarkt en een producten- en dienstenbeurs, waar de nieuwste ontwikkelingen te zien zijn. Voor meer informatie: 070-3648703.

Verhuis- en vestigingsberichten

StaFast EPDM Systemen Europa heeft een nieuwe hoofdvestiging geopend te Nuenen. Van hieruit zal de Europese markt worden ondersteund. Kees de Jonge is de directeur van deze vestiging. Het adres is: De Pinckart 54, pb 338, 5670 AH Nuenen, telefoon 040-2631144.

Het secretariaat van stichting Dak & Milieu is verhuisd naar: De Limiet 15 te Vianen. Voor meer informatie: 0347-329804.

Het nieuwe adres van Kelders Dakmaterialen Zwolle bv is Simon Stevinweg 2a, 8013 NA Zwolle. Filiaalmanager blijft M. te Hennepe. Voor meer informatie: 038-4656654.

H.D.O. gecertificeerd

H.D.O. Dakbedekkingen bv verkreeg onlangs het certificaat Veiligheids Checklijst Aannemers, VCA* 1997/01. Dit certificaat is geldig voor het uitvoeren van bitumineuze- en kunststofdakbedekkingen.Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam