Roofing Holland 1998-09-03 DakWeb viert tweejarig bestaan met 10.000e bezoeker

De dakenbranche in België en Nederland kreeg september 1996 haar eigen website op internet, DakWeb. Twee jaar later heeft dit initiatief van uitgever Mandate Publishers haar bestaansrecht dubbel en dwars bewezen. Onlangs werd de website voor de tienduizendste maal bezocht.

De dakenbranche in België en Nederland kreeg op 1 september 1996 haar eigen website op internet. Mandate Publishers, uitgever van onder meer de vakbladen Roofing Holland, Roof Belgium en Dakhelling heeft destijds met 'DakWeb' (http://www.dakweb.nl) het initiatief vormgegeven om de onderlinge communicatie in de branche verder te versterken. Onlangs werd de website voor de tienduizendste maal bezocht, het bewijs dat de markt behoefte heeft aan een dergelijk medium.
Nog maar enkele jaren geleden was internet, het wereldwijde computernetwerk, nauwelijks meer dan een grote ontmoetingsplaats voor particulieren die via hun pc met elkaar communiceerden. Maar lang duurde het niet voordat het bedrijfsleven de mogelijkheden van de elektronische snelweg erkende.
En dat is eigenlijk heel vanzelfsprekend. Zakendoen is profileren, communiceren, en alert reageren. En juist voor deze doelen blijkt internet zich uitstekend te lenen. Niet voor niets is Internet op dit moment het snelst groeiende medium ter wereld en is elk zichzelf respecterend bedrijf het aan zijn stand verplicht om een abonnement op Internet te hebben.
Het was dan ook logisch dat Mandate Publishers vanuit haar verantwoordelijkheid als uitgever vroegtijdig besloot om Internet te gaan. Immers, wat aan de basis lag bij de uitgaven van Roofing Holland, Roof Belgium, Dakhelling en de handboeken voor de dakenbranche, was ook de basis voor dit nieuwe initiatief: alle partijen in de branche in de gelegenheid stellen zich snel en nauwkeurig te laten informeren en kennis over te dragen.

Veelzijdig

Dat DakWeb veelzijdig is, heeft de praktijk inmiddels bewezen. In DakWeb staan onder meer alle artikelen die vanaf januari 1996 zijn verschenen in Roofing Holland, Roof Belgium en Dakhelling na te lezen. Uiteraard staan ook alle recente uitgaven op de website.
De kracht van DakWeb is de snelle bereikbaarheid van de pagina's. Om het 'inladen' van de pagina's niet nodeloos lang te laten duren, bevatten de artikelen niet alle foto's die in de gedrukte exemplaren van de bladen hebben gestaan. Hierdoor verschijnen de opgevraagde artikelen in luttele seconden op het scherm.
Bijzonder interessant is de mogelijkheid om bij het raadplegen van eerder gepubliceerde artikelen nadere informatie op te vragen over een specifiek product dat in het artikel ter sprake komt. In dat geval heeft de lezer naast de informatie uit het vakblad ook de specifieke informatie die de leverancier beschikbaar stelt.

Actueel en doelgericht

Een van de paradepaardjes van DakWeb is het handboek, waar alle leveranciers voor de dakenbranche vertegenwoordigd zijn (http://www.dakweb.nl/benelux/). Hier wordt de informatie actueel en doelgericht aangereikt. Klikkend op de bedrijfsnaam komt de DakWeb-raadpleger automatisch terecht in het leverantieprogramma met een verwijzing naar de bijbehorende productgroep.
En andersom is vanuit de productgroep eenvoudig de lijst op te halen van diverse leveranciers. Hetzelfde geldt ook voor het merkenoverzicht. Heeft het bedrijf tevens een website in DakWeb dan kan de lezer met een simpele verwijzing daar naar toe surfen en er onmiddellijk zijn specifieke vragen neerleggen, een vertegenwoordiger uitnodigen of desgewenst zijn bestellingen plaatsen.
Natuurlijk biedt DakWeb ook de mogelijkheid om weer de logo's in het digitale handboek op te nemen. Het grote voordeel van het handboek in DakWeb is vooral dat het actueler en completer is dan het ooit in gedrukte vorm kan worden gerealiseerd. Bedrijven kunnen immers wijzigingen 24 uur per dag via de postbus doorgeven met de zekerheid dat ze direct worden verwerkt in DakWeb.

Gemak van DakWeb

Evenals de leveranciers zijn ook alle Nederlandse dakdekkers te vinden op DakWeb ( http://www.dakweb.nl/dakdekkers). De dakdekkers zijn eenvoudig te vinden via de naam of postcode. Nog makkelijker is het om even een locatie op de kaart van Nederland en België aan te klikken, waarna een lijstje met dakdekkers in die regio verschijnt. Kortom, het gemak van DakWeb dient de mens!Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam