Roofing Holland 1998-04-45 Nieuwslijn

Brochure Klijn Dakbedekkingen

Klijn Dakbedekkingen BV uit Hardinxveld-Giesendam heeft recentelijk een nieuwe brochure uitgebracht. In deze brochure wordt ondermeer aandacht besteed aan de organisatie, het product en de mensen die de zogenoemde 'Klijn Gedachte' in praktijk brengen. Voor meer informatie: 0184 - 61 83 92.

Topskin introduceert dakmembraan

Topskin BV uit Almelo introduceert een hoogwaardig EPDM dakmembraan dat de naam van het bedrijf heeft gekregen.
Het dakmembraan is gebaseerd op de kennis en ervaring die wereldwijd in tientallen jaren zijn opgedaan bij onder meer het waterdicht afwerken van daken, tunnels en waterbekkens. Naast het leveren van het product probeert Topskin zich te onderscheiden door een goede service te verlenen. Indien gewenst kan het bedrijf ook assisteren bij het professioneel ontwerpen en beheren van dakconstructies. Tevens kan Topskin alle benodigde accessoires voor daken leveren, uiteenlopend van boei-afwerkingen tot en met een permanent geïnstalleerde veiligheidsvoorzieningen.

Intradak gecertificeerd

Intradak bv uit Molenaarsgraaf heeft onlangs drie certificeringen verworven, respectievelijk ISO 9001, KOMO procescertificaat en het V.C.A. certificaat. Mede door de inzet van technisch directeur S. van der Meulen zijn de certificaten binnen negen maanden binnengehaald.

Bevestigers van Olympic

Voor het bevestigen van isolatie en/of dakbedekking op beton is er nu ook de Olympic Ruff-Nex. Dit product van Olympic Fasteners is ontwikkeld om, zoals het bedrijf dat zelf zegt 'virtual anything' aan beton te bevestigen. Vanwege de zeskantkop zijn met name de langere maten prima geschikt voor het bevestigen van isolatie en dakbedekkingen. In situaties waar een zeer geharde betonsoort is gebruikt brengt de Ruff-Nex uitkomst. De kortere maten zijn uitermate doeltreffend en functioneel voor het bevestigen in beton zonder gebruik te maken van kunststof pluggen. De bevestiger voldoet aan alle eisen ten aanzien van corrosiebestendigheidwaarden en is voorzien van een FM approval.
De Olympic Purlin Fastner is ontworpen om isolatie en dakbedekking te bevestigen aan staaldiktes tot 2,5 mm. Vooral in opstanden, waar vaak dikkere stalen zetstukken, of in situaties waar een standaard pierce of boorpunt geen voldoende boorcapaciteit biedt, is dit product een uitkomst.
De bevestiger heeft een 20mm lange boorpunt die de schroef snel en probleemloos door dikkere staalprofielen boort. De Purlin is voorzien van een 1/4 zeskant kopaansluiting, een slanke 4,2mm schacht en is behandeld met zwarte Cr-10 coating van Olympic. Leverbaar in lengtes van 95, 120, 145, 175 en 200mm.

Personeel

De heer D. Helling is per 1 maart in dienst getreden van Patina Dakdenkers te Beverwijk, waar hij de functie van commercieel directeur zal vervullen. Door deze aanvulling op de directie zal de huidige eigenaar/directeur W. Boots van zowel Patina Dakdenkers als Sietses Dakdenkers bv te Andijk de functie van algemeen directeur vervullen.

Het NII bestuur is tot een herverdeling van de taken overgegaan. De heer Martens heeft het voorzittersschap overgedragen aan de heer H.B. de Waal van Isover bv. Binnen de NII zal Martens de belangen voor de NVPU blijven vertegenwoordigen. H.A.J. van der Loo van IsoBouw Systems bv zal indien nodig als vice-voorzitter optreden.

Agenda

Batisud gaat door in het Franse Nîmes, Capeb du Gard, van 16 t/m 18 april. Info: 0033/466299711.

De bouwbeurs Buildmat vindt plaats van 4 t/m 7 mei in Abu Dhabi. Voor inlichtingen: tel.: 02/477.02.78.

Van 6 tot en met 9 mei 1998 zullen de Hallen Kortrijk onderdak bieden aan twee vakbeurzen die beide in het teken staan van de veiligheid. Alarm '98 is de vakbeurs voor brandpreventie, beveiliging en bestrijding van rampen en branden, terwijl Prevent & Protect '98 zich richt tot alle professionelen die zich bezighouden met de bescherming en de beveiliging van de personen en zaken in hun werkomgeving. Voor meer inlichtingen: Hallen Kortrijk: tel.: 0032-56-24 11 11, fax: 0032-56-21 79 30, e-mail: hallen@ kortrijk.be, website: http:// www.hallen.be/

De volgende editie van Dach+Wand zal doorgaan van 20 tot 23 mei 1998 te Leipzig.

De 10e editie van het IWA-congres (International Waterproofing Association) zal doorgaan van 10 tot 12 juni 1998 in het SAS Falconer Center in Kopenhagen. Voor meer inlichtingen kan u zich wenden tot: IWA, tel.: 0044/115 970 1020, fax: 0044/ 115 942 4488.

Probuilt '98 vindt plaats van 23 tot 26 september 1998 in de tentoonstellingspaleizen van de Heizel te Brussel. Voor alle info kunt u niet alleen bellen naar 0032-2-474 85 73 of faxen naar 0032-2-474 83 91 maar voortaan ook surfen naar de website: http://www.europictures.com/probuilt.be of een e-mail versturen naar: admin@europictures.com

Dak '98 zal doorgaan van 20 tot 22 november 1998 in de Hallen te Kortrijk. Voor meer inlichtingen: Hallen Kortrijk: tel.: 0032-56-24 11 11, fax: 0032-56-21 79 30, e-mail: hallen@kortrijk.be, website: http://www.hallen.be/

Bouwweerberichten per fax

Speciaal voor de bouw- en dakenbranche introduceert Meteo Consult een nieuwe service. In samenwerking met bouwbedrijven ontwikkelde Meteo Consult een speciale weerverwachting per fax. Het nieuwe Bouwweerbericht geeft bouwers in één oogopslag alle weersinformatie voor bouwwerkzaamheden.

De bouwweerberichten zijn op elk moment van de dag opvraagbaar met het al bestaande Meteofax-systeem. De klant vraagt per telefoon of fax het Bouwweerbericht op te vragen. De aanvrager volgt de aanwijzingen, gaat naar optie vijf (Bouw-weerbericht) in het menu en kiest de locatie met de postcode.
De klant kan ook versneld kiezen met directe productcodes voor de 20 verschillende regio's.
In het standaard Bouwweerbericht staat een gedetailleerde verwachting op korte en lange termijn, plus de waargenomen en verwachte temperaturen om 07.00 en 10.00 uur van de laatste en komende vijf dagen. In de korte termijn verwachting voor de komende twee dagen zijn de gegevens uitgesplitst per zes uur. De lange termijn verwachting voor de vier dagen daarna bestaat uit dagwaarden.
Naast de vanzelfsprekende waarden als temperatuur, neerslag, vochtigheid, wind en vorst zijn onder andere bouwweerfases, dauwpunt- en gevoelstemperaturen en maximale windstoten in het nieuwe bericht opgenomen.
Ten behoeve van een zeer nauwkeurige planning of bewaking kan de uitvoerder als optie kiezen voor een extra verloop per drie uur in grafiekvorm van de belangrijkste weerselementen. Wijzigingen in het neerslagpatroon zijn goed te volgen en in te schatten met extra 'real time' neerslagbeelden van de laatste vijf kwartier.
Het is niet nodig om een abonnement te nemen op het Bouwweerbericht. De kosten worden verrekend met de telefoonrekening en bedragen een gulden per minuut. Het ophalen van de standaardfax duurt ongeveer vijf minuten, afhankelijk van de exacte duur van de faxverbinding.
Bij kritieke situaties blijft direct contact met de meteoroloog in de weerkamer in Wageningen vaak de beste en veiligste oplossing. Een dergelijk telefonisch of faxconsult blijft als vanouds bestaan bij Meteo Consult en vormt een prima aanvulling op het Bouwweerbericht via Meteofax. Voor deze consults zijn ook voordelige strippenkaarten verkrijgbaar. Voor meer informatie: 0317-42 33 00.

Isover ontvangt prijs

Isover bv, fabrikant van glas- en steenwol isolatiematerialen heeft een prijs ontvangen voor de beste bestekservice. 'De FBS-award 1998' is door M. van Hezik, directeur van Stichting Stabu, overhandigd aan R. Gremmee van Isover.
Uit een enquête die De Boer van Mechelen onder 1700 Stabu-leden heeft laten uitvoeren blijkt dat Isover de meest gewaardeerde bestekservice op de markt heeft. De bestekservice geeft alle relevante bestekposten die met isolatie te maken hebben en heeft een uitgebreid en adviserend onderwerpkeuzemodel waarmee eenvoudig een productkeuze kan worden gemaakt. Beknopte productinformatie geeft inzicht in de materiaalpresentaties en eigenschappen van de isolatiematerialen. Tevens verstrekt de Isover bestekservice informatie over de prestaties van complete bouwdelen. De bestekservice is verkrijgbaar in boekvorm en is opgenomen op de Stabu cd-rom en LISA- cd-rom.

Van Ginkel Veenendaal betrokken bij dak TU-bibliotheek Delft

In het artikel 'Het grasveld kom omhoog bij TU-bibliotheek Delft' is in de Roofing Holland van maart 1998 abusievelijk vermeld dat het groendak is gemaakt door Mostert de Winter. Dit had echter Tuin- en plantsoenaanleg Van Ginkel Vennendaal BV moeten zijn. Voor de volledigheid geven wij u meteen de opbouw van het 5167 m2 grote dak.

 1. Beschermmat Optima Typ - 300
 2. Lavasteen 4-16,5
 3. Beschermmat Optima Type - 200
 4. Substraat grond (15 cm dik)
 5. Graszoden
 6. Volautomatische beregeningsinstallatie
 7. Looppaden van betonplaat 2000x1000x100 op lava.

  VIBA verwerft aandelen MAD

  De technische handelsonderneming VIBA NV te Zoetermeer heeft onlangs met MAD bv uit Veenendaal overeenstemming bereikt over de overname van alle aandelen van MAD Hulpveren, Tooling, Equipent en Vastgoed. De financiering van de overname geschiedt geheel uit eigen middelen.
  VIBA NV, actief op de Nederlandse en Belgische markt levert een uitgebreid programma machine- en meetgereedschappen, chemische en mechanische bevestigingsmiddelen, alsmede een reeks specifieke producten voor de auto-onderhoudsmarkt.

  Certain Teed Shingles Mawipex

  Handelsmaatschappij Mawipex BV te Rilland heeft haar assortiment Certain Teed Shingles opnieuw uitgebreid. Nadat onlangs types Landmark en Landmark XL in het programma werden opgenomen, brengt het bedrijf nu shingles van het type Highlands op de markt.

  Deze shingles worden gekenmerkt door een bijzonder fraaie structuur met schaduwen en reliëfeffecten. Bovendien zijn ze voorzien van een glasvliesinlage en ingestrooid met minerale korrels.
  Evenals de overige shingles uit het programma van Certain Teed zijn deze nieuwe exemplaren uitgebreid en uitvoerig beproefd door verschillende keurinstituten in de Verenigde Staten. Zo zijn met goed gevolg proeven genomen met betrekking tot brandbestendigheid en weerstand tegen opwaaien.
  De shingles kunnen worden bevestigd door middel van gegalvaniseerde nieten met brede rug of gegalvaniseerde dan wel aluminium asfaltnagels. In bepaalde gevallen worden koperen leinagels toegepast. De shingles zijn voorzien van speciale bitumineuze nokken. Wanneer deze nokken worden blootgesteld aan zonnewarmte of kunstmatige warmte, wordt een optimale hechting van de shingles aan de onderliggende shingle bereikt.

  Maastheater te Rotterdam heeft nieuw dakafwerkingssysteem

  Op het nieuwe Maastheater in Rotterdam is als dakafwerking het elastische en naadloze Boliflex 100-systeem van Bolidt Kunststoftoepassing BV te Hendrik-Ido-Ambacht toegepast. Het nieuwe product is een hoogreactieve oplosmiddelvrije kunststof membraan op basis van twee-componenten oplosmiddelvrije polyurethaanharsen. Het product leent zich door zijn grote elasticiteit, scheursterkte en treksterkte goed voor toepassing als naadloze en scheuroverbruggende membraan.
  Het nieuwe Maastheater is gebouwd op het nog bestaande landhoofd van de vroegere Willemsbrug. Op korte afstand bevinden zich bouwwerken zoals de Erasmusbrug, de bijzondere bebouwing op de Kop van Zuid en de hoogbouw van het centrum. Zowel vanaf, als over het water en op de bruggen en de Maasboulevard valt de zilverkleurige dakafwerking als vijfde gevel van het theater duidelijk op.
  Het bolvormige dak is opgebouwd uit stalen damwandprofielvormige dakplaten. Voor de isolatie zijn polystyreenplaten toegepast die zijn afgewerkt met een gewapende cementgebonden dekvloer.
  Het Maastheater is gebouwd door CFE/MBG te Rotterdam naar een ontwerp van Hubert-Jan Henket architecten BV te Boxtel. De verspuitbare kunststof dakafwerking is bij het Maastheater zilverkleurig uitgevoerd. Als het dak door de zon wordt beschenen geeft dit een 'schitterende' uitstraling. Voor deze kleur is ook gekozen vanwege de warmtereflectie.
  Na het spuiten is het materiaal in enkele seconden doorgehard en na ongeveer tien minuten beloopbaar. Door deze snelle doorharding heeft regen geen nadelige invloed op de kwaliteit van de dakafwerking. Het product vertoont geen krimp na doorharding.
  Het systeem heeft een rek bij breuk van > 450% bij +20oC en >200% bij -20oC. Bij een dikte van 2,3 mm is de waterdampdoorlatendheid 16,9/24 uur met een y-waarde 1040 en een y.d-waarde 2,40 m. De scheursterkte is >14 kN/m. Door deze eigenschappen worden de bewegingen en spanningen in de dakconstructie opgevangen en blijft de waterdichtheid gewaarborgd.
  De gunstige mechanische eigenschappen maken het mogelijk om het systeem intensief te belopen. Mede omdat het praktisch in elke kleur kan worden geleverd, kan een dak als functionele vijfde gevel worden ontworpen en uitgevoerd.
  Afhankelijk van het type kunnen Boliflex-producten behalve op daken ook als naadloze en scheuroverbruggende membraanlaag worden aangebracht op parkeerdaken en vloeren van ondermeer parkeergarages, betonnen opslagruimtes, brugdekken, viaducten, tankstations, perrons en tunnels. Voor meer informatie: 078 68 45 444.

  Legpuzzel van 18000 m2

  Wie winkelt in 'De Barones' te Breda doet zijn inkopen onder een dak dat veel weg heeft van een gigantische legpuzzel. In dit winkelcentrum met 18.000 m2 dakoppervlak zijn bestaande winkels gerenoveerd en gecombineerd met nieuwbouw.
  Daardoor ontstond een groot aantal verschillende dakvlakken met veel verschillende dakbedekkingsconstructies. Een uitdaging voor architect Kraaijvanger-Urbis bv uit Rotterdam, aannemer Heymans Bouw BV uit Eindhoven en dakdekker Daktechno bv uit Helmond die deze klus klaarden in samenwerking met dakleverancier en adviseur Aliso bv uit Breda. Resultaat is een dak dat niet alleen optimale bescherming biedt, maar ook zeker het aanzien waard is.
  Winkelcentrum de Barones is gebouwd in opdracht van MAB bv uit Den Haag en Vendex International nv uit Amsterdam. Het complex ligt in het hart van Breda, omsloten door oude, pittoreske winkels. De winkelpassage is voorzien van 11.000 m2 vlak en 3000 m2 hellend dak. Bij het vlakke dak is het vooral belangrijk dat de onderliggende ruimten 's zomers redelijk koel blijven. Daarom viel de keuze op een constructie waarin (gas)beton, Rockwool Taurox dakisolatie en grind de doorstraling van de zon door hun massa en isolatiewaarde afremmen.
  Op de bestaande daken van de winkels (circa 4000 m2) bepaalden de bestaande ondergronden en bouwkundige details welke dakbedekkingsconstructies het meest geschikt waren. Zodoende zijn zowel losliggend geballaste als gekleefde en mechanisch bevestigde systemen toegepast. Als waterdichte toplaag is op deze renovatiedaken Aliplast aangebracht. Dit is een flexibele en sterke SBS gemodificeerde bitumineuze dakbedekking. Voor meer informatie: 076 - 571 571 6.

  Pootje baden op het dak

  Water op het dak. In de ogen van sommige ontwerpers een gruwel. Leveranciers van dakbedekkingen, dakdekkersbedrijven en gebouweigenaren maken zich er geen zorgen over. Deze eenden prijzen zich gelukkig met het ontbreken van een deugdelijke hemelwaterafvoer. Want zeg nou zelf, wat is er nu fijner dan een middagje pootje baden tijdens een lekker warme lentedag.Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam