Roofing Holland 1998-03-40

Wat is het verband tussen Aalsmeer en Erdo? Zonder dit dakbedekkingsbedrijf zou Katja Schuurman's kapsel verregenen tijdens een herfstachtige regenbui, zou Ron Brandsteder kou vatten tijdens een vorstperiode in januari en kon André van Duin niet op zijn benen staan tijdens een voorjaars storm.

 Voor wie het nog niet helemaal begrijpt, Erdo heeft de daken gedekt van ShowBizCity, het uitgaanscentrumproject van Joop van den Ende, waar ondermeer een galerij met wassenbeelden is gerealiseerd. Behalve deze galerij heeft het dakbedekkingsbedrijf uit Capelle aan den IJsel het hele project in een zeer korte tijd gerealiseerd.
Je hoeft het televisiewereldje niet van binnen te kennen om te weten dat alles in Hilversum en Aalsmeer snel en liever nog sneller moet. Van spelletjesprogramma's worden er zes per dag opgenomen, elke aflevering van Goede Tijden Slechte Tijden staat er in één keer op en de ene presentator wordt soms een week later alweer vervangen door een ander.
Ook ShowBizCity moest binnen afzienbare tijd gerealiseerd worden. Als dakbedekkingsbedrijf werd Erdo ingehuurd, die alles inderdaad in zeer korte tijd wist te realiseren. Hierbij kan opgemerkt worden dat de projectleider van De Raad Bouw, de heer C. Ravensbergen de enorme klus soms onder extreme druk heeft weten te klaren.
Het project omvatte in totaal 8.500 vierkante meter. Daaronder valt het dak van de parkeergarage, dat ongeveer 3000 vierkante meter is en de daken van ShowBizCity zelf, ruim 5.500 vierkante meter. Je zou dus kunnen stellen dat Joop van den Ende's droom is bedekt door Erdo. En dat is toch zeker niet mis!

Projectgegevens

Om het project nader te belichten, kunnen we beginnen met het parkeerdak, gelegen boven de Decoropslag. Om er zeker van te zijn dat alle opgeslagen decorstukken droog blijven heeft Erdo gekozen voor een lichtgewicht en duurzaam product als waterdichte afwerking.
Dat product is Kemperol, een onverzadigd polyester, welke vloeibaar wordt aangebracht en tijdens de verwerking voorzien van (een) polyestervliesinlage('s).
Constructieopbouw: Een stabiele betonnen 'dubbel T'-ligger, isolatie van XPS met een hoge drukvastheid, glijfolie, drukvloer van beton met een kwaliteit B25 en voorzien van een krimpnet, waterdichte afwerking met Kemperol, antisliplaag.

 Het parkeergedeelte is uitgevoerd met 1 inlage (200 gr/m2), de in- en uitrijgedeelten zijn uitgevoerd als boven omschreven. Hiermee heeft men gekozen voor een van de duurzaamste systemen, waarbij het aspect van snel en goedkoop herstellen van een eventuele mechanische beschadiging een belangrijke rol speelt.

Mega-complex

Op de daken van dit mega entertainmentcomplex heeft men gekozen voor een losliggende kunststof dakfolie, waarbij de gehele constructie moest voldoen aan bepaalde geluidsisolerende criteria. Constructieopbouw: betonvloer, bitumineuse primer, dampremmende laag van gebitumineerd glasfalt MEC, gebrand, isolatie Steenwol, dikte 100mm, losliggend ter plaatse waar extra afschot benodigd was werd dit gerealiseerd met een EPS-afschotplaat, welke onder de steenwol werd aangebracht, een cementgebonden houtspaanplaat, dik 20mm, scheidinglaag van polyestervlies, 250 gr/m2, PVC-P dakfolie glasvlies gewapend, merk Alkorplan, type 35177, dik 1,2mm, grind 16/32 als ballastlaag.
Ter plaatse van de dakopbouwen bestaat de draagconstructie uit geprofileerde stalendakplaten; hierbij is een mechanisch bevestigd systeem toegepast.Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam