Roofing Holland 1998-03-38

Binnen de groep kunststofdakbedekkingen nemen de PVC dakbedekkingssystemen een niet onbelangrijke plaats in. De argumenten om het toe te passen is de duurzaamheid, de milieufactoren en mogelijkheden om met kleur te spelen. De architect kan immers meerdere kanten uit met zijn ontwerpen als hij kiest voor PVC dakbanen. Alkor Draka uit Oudenaarde is zo'n bedrijf dat verschillende kunststof dakbanen op de markt brengt.

 Kunststof dakbanen zijn in de industriële-, utiliteit- en woningbouw sterk in opkomst. Met name dakbanen van PVC die als een compleet daksysteem zonder vreemde materialen worden toegepast blijken een zeer lange levensduur te hebben. Dertig jaar of langer is geen uitzondering. Bovendien kunnen met deze waterdichte dakbanen met een beetje fantasie tot architectonische hoogstandjes worden gecreëerd op platte en hellende daken.
Al dertig jaar zijn de Alkorplan en Alkorflex dakbanen een begrip in Nederland en de Europese markt de verkoop van deze kunststof dak en afdichtingsbanen was in de Benelux altijd in handen van Plavina Benelux echter sinds juli 1997 is deze verkoop rechtstreeks van de fabrikant Alkor Draka en Cie in het Belgische Oudenaarde.
De firma, onderdeel van chemieconcern Solvay, produceert in Oudenaarde naast de kunststof daksystemen ook zwembadafdichtingen en speciale kunststofafdichtingen voor de weg en waterbouw in meer dan tweehonderd verschillende uitvoeringen.

Divers

Door de diverse uitvoeringen van de kunststof dakbanen zijn de toepassingen onder meer geschikt voor de renovatie van bestaande dakbedekkingen en nieuwbouw en kent vele voordelen voor het moderne bouwen met lichtgewichtmaterialen omdat de dakbanen flexibel blijven en dus geen materiaalvermoeidheid ondervinden door bewegingen van de ondergrond.
Ook de thermisch gelaste naden van het systeem is waterproof. Bovendien zijn deze lichtgewicht dakbedekkingen (1.5 kg/m) ook geschikt voor het snel en eenvoudig aanbrengen van deze dakbedekking.
Daarnaast zijn de Alkorplan daksystemen bestand tegen alle mogelijke biologische en vervuilende weersinvloeden. Dit maakt dat dit daksysteem tevens geschikt is voor de toepassingen met daktuinen en grasdaken. Recycling van de dakbanen wordt gegarandeerd volgens de geldende richtlijnen van de internationale recyclingstichting. De teruggewonnen grondstof wordt opnieuw hergebruikt in de producten van de onderneming.

Chemicaliën

De Alkorflex dakbanen zijn ontwikkeld op basis van polyethyleen en zijn absoluut onbrandbaar. Het is materiaal is bestendig tegen olie, benzine, kerosine en de meeste chemicaliën.
De firma heeft bij het ontwerp de esthetische kant van deze dakbanen niet uit het oog verloren. De dakbanen zijn in vele kleuren leverbaar, zelfs in een aluminium kleur. De nieuwste ontwikkeling om het hellende dak als een vijfde gevel te laten functioneren is de introductie van het dakroeven systeem in twee uitvoeringen.
Voor het holle en bolle excentrische dakvlak zijn er flexibele kleine dakroeven op basis van Alkorplan kunststof. Deze roeven worden thermisch op de dakbedekking gelast volgens een nader te bepalen maatverdeling.
Hellende dakvlakken met een vlakke ondergrond of met slechts een lichte radius kunnen met een grote tweedelige roef worden uitgevoerd waardoor het dakvlak een sterke gelijkenis krijgt met een zinken roevendak. Het voordeel van deze roef toepassingen is dat men bouwfysisch uit kan gaan van een normaal warmdaksysteem met alle voordelen van dit systeem.Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam