Roofing Holland 1998-01-29 Unidek Bouwelementen opent Univisie

Univisie is de naam van de nieuwe showroom van Unidek Bouwelementen B.V. Onder grote belangstelling is op 4 december jongstleden de showroom door president-directeur Hendrik van Dijk en zijn kleindochter geopend. Deze showroom beslaat over twee niveaus circa 600 m2 van het vloeroppervlak van het voormalige hoofdkantoor van het bedrijf in Gemert.

   
   

De in Univisie getoonde producten zijn, conform het leveringsprogramma van Unidek Bouwelementen, ingedeeld in twaalf productgroepen: EPS (geëxpandeerd polystyreen), contourschuim, fundering, vloer, spouw, dakisolatie, hellend dak, plat dak, gevel, wand, plafond en renovatie. Alle producten worden getoond in hun toepassing. Per productgroep laten korte videofilms de verwerking van de betreffende producten in de praktijk zien. Verder worden onder meer de onderwerpen arbo, veiligheid, kwaliteitscontrole, milieu en EPS-recycling belicht. Na een rondgang door de fraaie showroom kan de bezoeker een consumptie gebruiken in de sfeervolle koffiecorner.

Ingericht op directe afnemers

Unidek Bouwelementen heeft Univisie primair ingericht om haar directe afnemers, dat wil zeggen hout- en bouwmaterialenhandelaren, de mogelijkheid te bieden hun klanten (voornamelijk aannemers) op een bijzondere wijze kennis te laten maken met en informatie te geven over alle producten die het bedrijf verkoopt. Daarnaast maakt een bezoek aan Univisie voortaan deel uit van de reguliere bedrijfsbezoeken, waarvan er nu jaarlijks ruim 200 plaatsvinden (met in totaal zo'n 9.000 bezoekers).
Het concept van Univisie is bedacht door de afdeling Marketing van Unidek Bouwelementen. Het interieur, met enkele tientallen displays, werd gerealiseerd door Artop Reclame (Gemert), Atelier Mario Kortooms (Deurne) en de timmerwerkplaats van Unidek Produktie (Gemert). Daar was, inclusief de noodzakelijke bouwkundige aanpassingen van het pand, 500 duizend gulden mee gemoeid. De verbouwing en de inrichting namen twee maanden in beslag.

Fabrikant van het jaar

Unidek Bouwelementen, door de leden van de vereniging van bouwmaterialenhandelaren in Nederland (HIBIN) uitgeroepen tot 'Fabrikant van het jaar 1997', maakt deel uit van Unidek Gemert B.V., één van de drie sub-holdings die ressorteren onder de internationale holding Unidek Beheer B.V. Daartoe behoren negen bedrijven -gevestigd in Nederland, Duitsland, Frankrijk en België- met in totaal ruim 600 medewerkers. In 1997 zullen zij gezamenlijk een omzet realiseren van circa 260 miljoen gulden. Met een productiecapaciteit van zo'n 2 miljoen m3 per jaar is Unidek de grootste producent van EPS in de Benelux en één van de grootste ter wereld. De innovatieve aard van de onderneming heeft geleid tot de ontwikkeling van talloze producten voor de bouw, alle vervaardigd op basis van dit milieusparende isolatiemateriaal. Unidek is in Europa marktleider op het gebied van zelfdragende isolerende sandwichelementen voor hellende daken.Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam