KOMO-keurmerk nu in 48 landen wereldwijd beschikbaar

Afbeelding bij nieuwsbericht
 
 
 
 


22 mei 2018
De betekenis van KOMO-certificatie groeit door, ook in het buitenland. Sinds 1 mei 2018 telt KOMO certificaathouders in 48 landen wereldwijd. Een absoluut record in de meer dan 55-jarige geschiedenis van het KOMO-keurmerk. Dat blijkt uit een opgave van de certificatie-instellingen KIWA, SKH, SKG-IKOB en SGS Intron. De certificatie-instellingen signaleren dat het KOMO-keurmerk ook op ‘exotische’ markten in de bouw- en infrasector steeds meer impact heeft als objectief kwaliteitsbewijs.

 

“In bepaalde sectoren van de bouw en infra en in talloze landen wordt het KOMO-keurmerk herkend en erkend,” zegt Fred Dams, unitmanager Bouwconstructies bij Kiwa Nederland B.V. “Het geldt voor opdrachtgevers als bewijs voor de allerbeste kwaliteit.” Juist omdat KOMO-certificatie 100% vrijwillig en 100% privaat is, ont¬wik¬kelt het zich in sommige landen, zelfs ver buiten Nederland, tot een kwaliteits¬kompas, signaleert Robert Daamen, Project manager bij SKH in Wageningen. “In landen als Maleisië, Singapore en Indonesië is KOMO bijvoorbeeld een begrip als het om houtproducten voor de bouw en infra gaat.”

 

Onafhankelijk en objectief getoetst


“In een sector als dakbedekkingsproducten groeit de vraag naar KOMO nadrukke¬lijk,” meldt Alexander Meeuwsen, manager sales & business development bij SGS Intron.
“De buitenlandse certificaathouders zetten het KOMO-keurmerk ook actief in op hun thuismarkten.” Harm van Dartel, certificatiemanager gebouwschil/ constructie bij SKG-IKOB: “Naast de betekenis van gecertificeerd zijn met het oog op export naar Nederland, is het onafhankelijke karakter van KOMO aantrekkelijk voor producenten in het buitenland. Plus de herhaalde objectieve toetsing aan BRL-en. Zo ontstaat een echt onderscheidende positie ten opzichte van concurren¬ten en bedrijven merken dat ze ook buiten Nederland daarmee scoren. Overigens een aanwijzing voor Nederlandse certificaathouders dat er over de grens met het KOMO-keurmerk prima zaken kunnen worden gedaan.”

 

Van Wit-Rusland tot en met Chili

 

Er zijn ca. 4.300 KOMO-certificaathouders actief in België, Bosnië, Brazilië, Chili, China, Columbia, Costa Rica, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Gabon, Groot-Brittannië, Griekenland, Hongarije, Ierland, India, Indonesië, Iran, Israël, Italië, Kameroen, Letland, Liechtenstein, Luxemburg, Maleisië, Marokko, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Peru, Polen, Rusland, Servië, Singapore, Slowakije, Suriname, Taiwan, Thailand, Tsjechië, Turkije, USA, Vietnam, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland. Veruit de meeste certificaathouders zijn uiteraard in Nederland gevestigd.
 

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam