Innovatieve bevestigingssystemen van Guardian®

Bedrijfsnieuws Afast ASTL

Afast Holding timmert al jaren succesvol aan de weg met het Guardian bevestigingsassortiment voor platte daken. Met gespecialiseerde partners verspreid over heel Europa, heeft het bedrijf een vooraanstaande positie verworven op de Europese dakenmarkt

Topkwaliteit producten met unieke eigenschappen zorgen voor hoge rekenwaarden en prestaties. Klanten waarderen deze prestaties vooral door de gote besparingen die ze kunnen realiseren in materiaal- en verwerkingskosten.

RBS 50 en RB 48

Voorbeelden van high performance producten zijn de Guardian RB 48 en RBS 50 kunststof tules. De RBS 50 is specifiek ontworpen voor de overlapbevestigng van bitumen daksystemen en de bevestiging van isolatie en onderlagen. De RB 48 is specifiek ontworpen voor de bevestiging van kunstof dakmembraansystemen in de overlap. De RB 48 beschikt over een FM approval.

Beide bevestigers zijn gemaakt van hoogwaardig polypropyleen en zijn getand voor extra grip. Met beide tulevarianten zijn rekenwaarden haalbaar tot wel 900 Newton, wat betekent dat
40- 45% minder bevestigers op een dak nodig zijn in vergelijking met standaard bevestigings-systemen. Minder bevestigers per vierkante meter en de snelle en gemakkelijke bevestiging zorgen derhalve voor belangrijke kostenbesparingen voor de verwerker en opdrachtgever.

ASTL Afschotbevestiger

Specifiek voor de bevestiging van afschotisolatie heeft Afast de unieke en gepatenteerde ASTL Afschotbevestiger ontworpen. Deze telescooptule met schroef  is bovendien uitermate geschikt voor de bevestiging van daksystemen op dakvloeren met hoogteverschillen in de betonnen vloerplaten en voor renovatieprojecten met grote verschillen in de bestaande isolatiedikte. Met de ASTL telescooptule is het mogelijk een verschil tot 110 mm in afschotisolatiedikte te overbruggen met één lengtecombinatie. Klanten hoeven daarom minder verschillende lengtes op voorraad te nemen. Met de ASTL Afschotbevestiger zijn rekenwaarden haalbaar  van 600 - 800 Newton, afhankelijk van het type tule.

Uniek serviceniveau

Het Guardian productassortiment wordt ondersteund met service op maat voor klanten en relaties. Deskundig technisch advies, korte lijnen en just in time-leveringen zorgen voor maximale flexibiliteit. Meer dan 30 productgroepen zijn ETA gecertificeerd en een belangrijk deel van het Guardian assortiment beschikt bovendien over een FM approval.

Gratis windlastberekeningen ter bepaling van het aantal benodigde bevestigers op een project zijn binnen 48 beschikbaar. Daarnaast worden er uittrekproeven op projecten uitgevoerd ter bepaling van de uittrekwaarde van de bevestigers voor specifieke ondergronden.

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam