IKOB-BKB moderniseert collegestructuur ingrijpend

Afbeelding bij nieuwsbericht
 
 
 
 

IKOB-BKB, gespecialiseerd in bouwcertificering, heeft haar collegestructuur drastisch vernieuwd. Het Algemeen College van Deskundigen, één gespecialiseerd College en vier Technische Commissies hebben plaatsgemaakt voor zeven gelijkwaardige, gespecialiseerde Colleges van Deskundigen. Voorzitter Jack de Leeuw installeerde de nieuwe Colleges donderdag 20 oktober jl. tijdens een bijeenkomst in BK City te Delft.

 

De nieuwe deskundigencolleges leggen zich toe op het ontwikkelen van beoordelingsrichtlijnen (BRL’s) en zien ook toe op de naleving ervan in de praktijk. Elk College is samengesteld uit experts die hun sporen hebben verdiend in hun branche of vakgebied.Tijdens de installatie in Delft stelden de nieuwe Colleges van Deskundigen (CvD) zich voor aan de buitenwacht. Er zijn Colleges voor:
• Bouwsystemen (voorzitter: Frits Scheublin, oud-hoogleraar Uitvoeringstechniek aan de TU Eindhoven)
• Buitengevelisolatie & Gepleisterde gevels (voorzitter: Willem Renger, oud-voorzitter VENIN)
• Dak- en Gevelbekleding (voorzitter: Coos van der Knaap, voormalig directeur Termokomfort)
• Na-isolatie (voorzitter: Willem Renger)
• Stapelbouw (voorzitter: Frits Scheublin)
• Tegelwerken (voorzitter: Hans van Wijck, directeur Technisch Centrum voor de Keramische Industrie)
• Vulstoffen voor Asfalt (voorzitter: Tijn Coppens, voormalig directeur VNK, wordt gecontinueerd)Waarom zo’n ingrijpende verandering van de collegestructuur? IKOB-BKB directeur Bastiaan Benz: ´Dankzij de nieuwe college-opzet kunnen wij sneller en flexibeler inspelen op nieuwe markttrends, zoals de verschuiving van product- naar procescertificatie en certificatie van complete gebouwen. Met gespecialiseerde Colleges brengt IKOB-BKB de technische know how ook dichter bij de dagelijkse praktijk op de bouwplaats.´


 

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam