Derbigum® NT behaalt DUBO keurmerk

Afbeelding bij nieuwsbericht
 
 
 
 

 

19 februari 2019

Derbigum, de Belgische fabrikant van dakbanen, moederbedrijf van Derbigum Nederland B.V.,  is sinds 1999 begonnen met een transitie naar de circulaire economie. Wat begon om voor het productieafval een economisch verantwoorde oplossing te bieden, is uitgegroeid tot een volwaardige recyclingstrategie. De eerste stap in duurzaam denken en doen werd toen gezet. Een visie die zich door de jaren heen verder zou ontwikkelen bij Derbigum en die al snel resulteerde in het behalen van een ISO 14001-certificaat en de EMAS-norm.


Het gerecycled bitumen wordt verwerkt in een onderlaag : Derbicoat NT en een toplaag : Derbigum NT, respectievelijk met een aandeel van 30 en 25 % gerecycled bitumen. NT staat voor “New Technology”, beide producten maken immers deel uit van een gamma van producten, ontwikkeld via een nieuwe technologie, die Derbigum zelf uitgewerkt heeft. Deze producten stoten tijdens hun levenscyclus aanzienlijk minder CO2 uit en zijn daardoor milieuvriendelijker. Voor beide dakbanen heeft PriceWaterHouseCoopers een levenscyclusanalyse (LCA) gemaakt die dit alles certificeert.

 

Sinds 1 februari heeft de Derbigum NT het DUBO keurmerk en bijbehorende milieubeoordeling mogen ontvangen. Het product behoort hiermee bij de milieutechnische top binnen de getoetste toepassing, het is daarom een duurzaam bouwen (DUBO) keuze.

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam