Dak Helling 1996-11-21 Nieuwslijn

Kingspan presenteert met IP Harmoni een klassiek dakprofiel in vier varianten

Met de IP Harmoni-serie presenteert Kingspan Nederland BV gevestigd te Dodewaard een klassiek dakprofiel in vier varianten. IP Harmoni is een serie dakprofielen met zowel economische als esthetische kwaliteiten die standaard is voorzien van BS Colorcoat HP200 met KOMO-certificaat. De elegante afwerking en het klassieke boogprofiel passen harmonieus in iedere architectonische omgeving, zowel modern als klassiek. De uitstekende kwaliteit van het materiaal en de doordachte details maken van IP Harmoni een praktisch, duurzaam en economisch alternatief voor andere vormen van dakbedekking.
De IP Harmoni serie heeft alle voordelen van staal bij nieuwbouw en renovatie. De platen zijn eenvoudig en snel te monteren en leverbaar in verschillende lengten tot acht meter. De producten uit de serie zijn geheel onderhoudsvrij omdat elk van de vijf oppervlaktebehandelingen het staal beschermt tegen weer en wind zonder ooit een kweekgrond voor mos en algen te vormen. Door het lichte gewicht kan IP Harmoni direct op het dak worden gelegd of bij renovatie op het oude dak worden gemonteerd.
IP Harmoni wordt geleverd in vier verschillende uitvoeringen met een grote keuze in kleuren en alle benodigde hulpmaterialen. Inter Profiles heeft zodanig oog voor details dat het eenmaal gemonteerde dak één perfect geheel vormt met de toegepaste hulpmaterialen.

Unidek gaat markt op met energie-arme prefab gestapelde woningbouw

Unidek zegt binnenkort de markt op te gaan met gestapelde woningbouw, geprefabriceerd in de fabriek te Gemert. Topman Hendrik Van Dijk laat dit weten in de Telegraaf. Een appartement zal maximaal 115.00 gulden kosten. Hij stelt de toekomstige bewoners een energieverbruik in het vooruitzicht van zo’n vijfhonderd kubieke meter aardgas, welke hoeveelheden in een latere fase zelfs tot nul kunnen worden gereduceerd. In de eigen woning van Van Dijk gebruikt hij door toepassing van afval-warmte naar eigen zeggen helemaal geen aardgas.

Gouden IFD-speld voor Bechtold

Tijdens het jaarlijkse symposium van de Internationale Föderation des Dachdeckerhandwerks (IFD) dat in Kopenhagen van 17 tot en met 19 oktober jl. werd gehouden, heeft de heer ing. J. L. Bechtold, directeur-secretaris van Vebidak de gouden IFD-speld ontvangen. De IFD is de Europese koepelorganisatie van branche-organisaties uit de dakbedekkingsbranches. De heer Bechtold ontving de speld uit handen van de voorzitter van IFD, de heer J. L. M. Weijers.
De IFD-speld wordt slechts bij uitzondering uitgereikt aan een vertegenwoordiger van organisaties die een meer dan gemiddelde bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkelingen van de nationale en internationale dakbedekkingsbranche. De enige Nederlander die eerder met een IFD-speld werd geëerd is de huidige directeur van Vereniging Het Hellende Dak, dhr. P. Langenberg.
De IFD is opgericht in 1952 en telt veertien leden uit dertien Europese landen. Daarnaast zijn ook landen van buiten Europa geassocieerd-lid waaronder de USA, Canada, Zuid-Afrika, Japan, en British Columbia. Het op deze wijze ontstane platform houdt zich bezig met grensoverschrijdende belangen wereldwijd op sociaal, maatschappelijk en technisch gebied voor de bij de branche-organisaties aangesloten bedrijven.
Naast het jaarlijkse symposium wordt eens per drie jaar een congres georganiseerd. In 1998 zal Nederland als gastheer hiervoor optreden.

Verdere uitbreiding Unidek hellend dak-elementen

Unidek Bouwelementen BV te Gemert heeft haar programma hellend dak-elementen verder uitgebreid. Nieuw in het programma zijn twee isolerende dakelementen voor hellende daken met een extra zware dekplaat ten behoeve van geluidsisolatie.
De nieuwe thermisch en akoestisch isolerend hellend dak-elementen hebben een kern van EPS 15 SE. De kerndikte bedraagt bij het type HD 2.5 XLG-Naturel 111 mm en bij het type HD 3.0 XLG-Naturel 125 mm. De kern is aan de bovenzijde voorzien van een 7 mm dikke spaanplaat V-100 G-E1 met een groene folie en aan de onderzijde eveneens 7 mm dikke spaanplaat V 100 G-E1 in naturel uitvoering.
Aan de bovenzijde zijn drie tengellatten van 20×30 mm met hartafstanden van 490 mm aangebracht. Aan de korte zijden van de elementen is een vurenhouten gootlat ingelijmd. De lange zijden van de sandwich-elementen zijn voorzien van houten zijlatten. In deze zijlatten zit een groef voor het aanbrengen van montageschuim en een zaagsnede voor de montage van een kunststof afdekprofiel. De kopse zijden zijn recht uitgevoerd. De hellend dak-elementen HD 2.5 XLG-Naturel worden geleverd in zes standaardlengten van 5000 tot 8000 mm. De breedte bedraagt 1020 mm. De Rc-waarde van de nieuwe Unidek-producten bedraagt 2,8 m² K/W respectievelijk 3,1 m² K/W. Beide hellend dak-elementen zijn voorzien van KOMO-Attest met certificaat nr. 20189.
Unidek produceert en levert al meer dan 25 jaar bouwelementen op basis van geëxpandeerd polystyreen (EPS), zoals sandwich-elementen alsmede complete dak- en gevelsystemen. In Nederland is Unidek de grootste leverancier van EPS-producten voor de bouw. De EPS-producten voor dak, wand en vloer vinden toepassing in de woningbouw en utiliteitsbouw in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Meer informatie: 0492 - 378111.

Meuwissen Isolatiefolie presenteert extreme dampopen folie Mioskin

Een van de meest spectaculaire producten die Meuwissen Isolatiefolie te Mijdrecht op de Internationale Bouwbeurs 1997 zal introduceren is Mioskin.
Mioskin is de naam van een geheel nieuwe folie, geschikt voor toepassing als extreem dampopen membraan onder dakpannen en in gevelelementen. Mioskin wordt boven de bestaande Miofol bouwfolies gepositioneerd en biedt een revolutionaire combinatie van waterdichtheid, extreme dampdoorlatendheid en treksterkte.
Recente metingen, uitgevoerd door TNO, geven een waterdampdoorlatendheid van meer dan 2000 g/m² 24h (RV= 0/85%, T= 23 C°). Hiermee laat Mioskin, zelfs na veroudering meer dan vijftien maal zoveel waterdamp door dan de geperforeerde producten van Meuwissen. De waterkerendheid van de nieuwe folie is beproefd volgens de in de BRL voorgeschreven methode. Zelfs bij een luchtdruk van 800 Pascal was de waterdoorslag 0 procent. Mits zorgvuldig aangebracht is Mioskin dus echt waterdicht.
Daar Mioskin deze gunstige eigenschappen combineert met een hoge treksterkte en scheurweerstand, voldoet het ruimschoots aan alle eisen die worden gesteld in de BRL voor waterkerende, dampopen dakmembranen, zijnde de norm voor het KOMO-certificaat. Meer informatie 0297 - 287154.

Nieuwe Beoordelingsrichtlijn opgesteld door BKB

BV kwaliteitsverklaringen Bouw, BKB, gevestigd te Rotterdam, heeft onlangs een beoordelingsrichtlijn opgesteld voor certificatie in de bouwsector. Het betreft de Beoordelingsrichtlijn 5212 voor het KOMO-Procescertificaat 'Zinken dak- en gootconstructies'.
Op deze nieuwe beoordelingsrichtlijn is kritiek in te dienen bij BKB. Na verwerking van eventuele kritiek wordt de BRL bindend verklaard. DE Beoordelingsrichtlijn is te bestellen bij BV Kwaliteitsverklaringen Bouw, BKB Postbus 1836 3000 BV Rotterdam, telefoon 010 - 4362200.

AGENDA

19 november, Studiemiddag Daken 2015 in het Congres- en Schouwburgcentrum De Nieuwe Doelen te Gorinchem. Tel. 0183 - 66 96 90.

Van 7 t/m 12 april 1997 wordt in de Barcelona Fair Ground de internationale bouwbeurs Construmat ’97 gehouden. Informatie: +31 10 - 474 44 97.

LEDENNIEUWS

Nieuwe leden:

De Gelderse BV Dakdekkersbedrijf;
Postbus 4075, 5604 EB Eindhoven
Contactpers.: Dhr. M.W.J. DoezéDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leveranciernaam